Početna » Studenti prestižnog Univerziteta u Istanbulu biće gosti Niša

Studenti prestižnog Univerziteta u Istanbulu biće gosti Niša

0

Mašinski fakultet u Nišu ugostiće članove prestižnog turskog tehničkog Univerziteta u Istanbulu. Ovaj jedinstveni događaj, poznat kao “Razmena Lokalnih Grupa”, ne samo da povezuje studente iz različitih evropskih univerziteta, već i otvara vrata za razmenu kulture, običaja, jezika i iskustava u visokom obrazovanju saopštili su organizatori.

Tradicionalni događaj, koji nosi ime “Istanbul-ITU poseta Nišu”, biće održan od 17. do 22. aprila ove godine. Ova inicijativa studentke organizacije “ESTIEM” obećava bogat program koji će omogućiti učesnicima da istraže ne samo Niš, već i bogatu kulturnu baštinu Srbije.

Sofija Stanojev, predsednica ESTIEM-a u Nišu, ističe značaj ovog susreta za lokalnu grupu.

Foto: ESTIEM LG Niš

“Poseta studenata prestižnog Turskog univerziteta – ITU, pruža jedinstvenu priliku našim mladim, ambicioznim članovima da uspostave kontakte i steknu nova iskustva. Cilj nam je da kroz ovakve kontakte ojačamo našu lokalnu grupu i predstavimo kulturu naše zemlje na najbolji mogući način.”

Tokom petodnevne posete, studenti iz Istanbula će imati priliku da kroz raznovrsne aktivnosti upoznaju istoriju grada Niša, srpsku kulturu i način života mladih u ovom delu sveta. Pored toga, biće organizovane posete muzejima, znamenitostima i izleti u prirodu, kao i kulturološke sesije, časovi srpskog jezika, folklora i kuvanja tradicionalnih jela.

Pored toga, cilj je predstaviti Niš i Srbiju, a naročito jug Srbije, običaje koji su specifični za taj kraj, kao i znamenitosti i prirodu koja okružuje grad Niš, kako kroz organizovane posete muzejima, znamenitostima i izletima u prirodi, tako i kroz kulturološke sesije, časove srpskog jezika, folklora i kuvanja tradicionalnih jela.

“Pokazivanje istorije našeg grada stranim posetiocima je veoma važno. Drago nam je što možemo pružiti našim gostima mogućnost da otkriju lepote Niša, ali i drugih znamenitosti poput Jelašničke klisure i Niške banje, kao i da uživaju u bogatoj gastronomskoj ponudi našeg kraja”, rekla je Tijana Kocić, podpredsednica za marketing i PR.

Foto: ESTIEM LG Niš

Ove godine, Niš će ugostiti 20 studenata sa Tehničkog Univerziteta u Istanbulu. Lokalna grupa ESTIEM-a u Nišu, koja je osnovana na Mašinskom fakultetu, postaje nezaobilazna tačka za mlade ljude koji žele da prošire svoje vidike i steknu nova iskustva u evropskom kontekstu.

ESTIEM organizacija, koja okuplja više od 60.000 studenata iz 77 lokalnih grupa širom Evrope, predstavlja priliku za razmenu ideja, znanja i iskustava među mladim ljudima, dok istovremeno gradi mostove između različitih kultura i tradicija.

Ostavite komentar

logo inverzni

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas