Početna » Grad uručio stipendije najboljim učenicima i studentima. Ove godine iznos povećan

Grad uručio stipendije najboljim učenicima i studentima. Ove godine iznos povećan

0

Pravo na dodelu gradske stipendije za 2024. godinu ostvarilo je 45 učenika i 23 studenta. Oni će mesečno do kraja godine dobijati 7.500 dinara, s tim što će im iznos za prethodnih pet meseci biti sada isplaćen.

Prošle godine iznos stipendije je iznosio 6.800 dinara mesečno. Na godišnjem nivou Grad Niš će za isplaćivanje stipendija izdvojiti ukupno oko 6,9 miliona dinara.

Kaja Gavrilović

„S obzirom na to da sam sad maturant i bliži se matura i upis na fakultet, nešto ću sebe da častim. Kupiću nešto za uspomenu na zadnju stipendiju, a ostatak ću da čuvam za studentske dane. Svi učimo i takmičimo se i trudimo i ovo nam je kao validacija i potvrda da sve što radimo tokom godine ima neku vrednost, u ovom slučaju novčanu, ali verujem da ima i mnogo veću našem gradu“, rekla je dobitnica stipendije Kaja Gavrilović.

Iako je bila članica inovacionog srednjoškolskog tima „Ekolim“, koji je osmislio solarni kolektor od recikliranih limenki za šta je i nagrađen, Kaja ne planira da nastavi da se time bavi. Ona želi da upiše Komunikologiju na Filozofskom fakultetu u Nišu, gde bi želela i da ostane.

Veljko Delić je, kao i Kaja, učenik Gimnazije „Bora Stanković“, ali on sada završava treći razred.

Veljko Delić

„Ovo je kruna našeg rada i dodatno nas motiviše da nastavimo da se takmičimo, jer shvatamo da smo prepoznati od strane Grada. Voleo bih da putujem sa prijateljima. Osim toga želim da iskoristim novac na svoje usavršavanje, da budem učesnik Istraživačke stanice „Petnica“, i da odem na još neke kurseve“, izjavio je Veljko.

Najboljim niškim učenicima i studentima stipendije je uručila odlazeća gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski.

Dragana Ssotirovski, gradonačelnica Niša

„Ovo je jedna simbolična pomoć Grada vama. Ne možemo da se pohvalimo da su to veliki novci, ali to treba da bude jedna vrsta stimulacije vašim kolegama da budu dobri poput vas. Vama i vašim roditeljima i profesorima čestitam na istrajnosti da budete dobri i da budete još bolji, da završavate škole, da se zaposlite i da radite za svoj grad“, poručila je Sotirovski.

Za podsticaj razvoja talentovanih učenika i studenata Grad Niš je ove godine izdvojio 18 miliona dinara.

 

Ostavite komentar

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas