Početna » TRIBINA U NIŠU: Veštačka inteligencija i njen uticaj na naše znanje, veštine i moral

TRIBINA U NIŠU: Veštačka inteligencija i njen uticaj na naše znanje, veštine i moral

0

U velikoj sali Univerziteta u Nišu, 19. aprila, biće održana tribina o veštačkoj inteligenciji i njenom uticaju na naše znanje, veštine i moral.

Sa pojavom veštačke inteligencije (AI), svet se suočava sa brojnim promenama u načinu na koji tražimo informacije, učimo, i obavljamo svakodnevne zadatke. Ova tehnološka revolucija ne samo da je transformisala način rada u oblastima kao što su programiranje i grafički dizajn, već je otvorila i niz psiholoških pitanja.

“Jedno od ključnih pitanja jeste da li softver zaista može zameniti ljudsku inteligenciju. Takođe, brzina i dostupnost instant odgovora koje pruža veštačka inteligencija utiču na način kako učimo, stičemo znanja i veštine, ali i na naše emocije i kreativnost. Pored toga, postavlja se i pitanje da li je naš položaj u poslovnom svetu ugrožen zbog sve veće primene veštačke inteligencije, kao i kako etika može da nam pomogne u razumevanju ove revolucije”, kazali su organizatori tribine.

Da bi se odgovorilo na ova pitanja i razmotrile implikacije veštačke inteligencije na naše živote, Miloš Stojadinović, master psiholog i istraživač-saradnik na Filozofskom fakultetu u Nišu, održaće tribinu pod nazivom “U korak sa AI revolucijom: kako veštačka inteligencija oblikuje naše znanje, veštine i moral?”.

Tribina će se održati 19. aprila 2024. godine, sa početkom u 18 časova, u velikoj sali Univerziteta u Nišu.

Svi zainteresovani za učešće treba da se prijave putem linka: link za prijavu.

Broj mesta je ograničen, a organizator tribine je Psihološko savetovalište za studente SKC-a u Nišu.

Ova tribina pruža priliku da se dublje razumeju implikacije veštačke inteligencije na naše društvo i lične živote, te pozivamo sve zainteresovane da se prijave i aktivno učestvuju u ovom važnom razgovoru.

Ostavite komentar

logo inverzni

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas