Početna » Lokalna fondacija Niš raspisala konkurs za stambene zajednice: Komšije za bolju zajednicu

Lokalna fondacija Niš raspisala konkurs za stambene zajednice: Komšije za bolju zajednicu

0

Lokalna fondacija Niš (LFN) pokrenula je konkurs za podršku stambenim zajednicama kroz inicijativu “Komšije za bolju zajednicu”, koju podržava EU Resurs centar za civilno društvo u Srbiji. Konkurs je otvoren od 15. maja do 15. juna i namenjen je stambenim zajednicama sa teritorije pet gradskih opština u Nišu. Pet najboljih ideja će dobiti finansijsku podršku u iznosu od po 110.000 dinara.

Kroz ovu inicijativu, LFN poziva složne komšije i aktivne građane da unaprede kvalitet života u svojoj sredini.

„Želimo da pokažemo da je malim koracima moguće praviti velike pomake i da podstaknemo ljude da daju svoj doprinos razvoju lokalne zajednice,“ ističu iz fondacije.

Svi zainteresovani građani mogu pronaći više informacija i uslove konkursa na sajtu Lokalne fondacije Niš.

U okviru inicijative “Komšije za bolju zajednicu”, LFN je već organizovala javnu debatu i fokus grupu, gde su građani i profesionalni upravnici zgrada imali priliku da iznesu probleme, iskustva i moguća rešenja. Na ovaj način, LFN prikuplja važne informacije o trenutnom stanju i potrebama stambenih zajednica, kako bi predstavili donosiocima odluka mogućnosti za poboljšanje lokalne stambene politike Grada Niša kroz kampanju javnog zagovaranja.

Ostavite komentar

logo inverzni

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas