Početna » “Spora reka” posle više godina ponovo radi. Novi čamci i igračke za decu. Prethodnog vikenda na čairskim bazenima oko 3500 kupača [VIDEO]

“Spora reka” posle više godina ponovo radi. Novi čamci i igračke za decu. Prethodnog vikenda na čairskim bazenima oko 3500 kupača [VIDEO]

0

Od 1. juna započela je kupališna sezona na Otvorenim bazenima u Sportskom centru „Čair“, a posetioci već uživaju u različitim atrakcijama, uključujući akva-park koji je u funkciji već dva dana. Sutra će, nakon nekoliko godina pauze, biti otvorena i „spora reka“, najavila je Branka Aranđelović, v.d. direktora SC „Čair“.

„Još 1. juna smo otvorili kapije Otvorenog kompleksa bazena „Čair“. Pre dva dana pustili smo i naše atrakcije. Ceo akva-park funkcioniše, a od sutra kreće i ‘spora reka’ koja dugo godina nije radila, a sada funkcioniše. Kupili smo i nove gume i čamce, kao i igračke za najmlađe, koje se uveliko postavljaju na bazenu. Gro radova je urađen, pre nego što smo krenuli sa letnjom sezonom – od zamene pločica, trske, novih ležaljki i tako dalje“, izjavila je Aranđelović.

Voda potpuno ispravna!

Pre puštanja bazena u rad, Institut za javno zdravlje uzorkuje vodu koja je bakteriološki i hemijski potpuno ispravna. Radnici na bazenima više puta dnevno proveravaju pH vrednost vode, temperaturu i nivo hlora. Na sedam dana Institut ponovo kontroliše vodu, a rezultati su vidno istaknuti na oglasnim tablama zajedno sa pravilima ponašanja na bazenu.

Bezbednost posetilaca je na prvom mestu, istakla je direktorka ovog sportskog kompleksa i dodala da je i ove godine angažovana agencija za spasioce, kao i obezbeđenje, koje se stara o redu na samom kompleksu. Naravno, ceo bazen Otvorenog kompleksa pokriven je kamerama, koje se prate 24 časa.

Najavila je i da će i ove godine SC „Čair“ nastaviti tradiciju besplatne obuke za neplivače, namenjene deci od prvog do četvrtog razreda.

„Kao i svake godine, Sportski centar „Čair“ organizuje besplatnu obuku za neplivače, za uzrast od prvog do četvrtog razreda. Mislimo da je plivačko opismenjavanje najvažnije za taj uzrast. Naša želja i cilj su da minimum deset odsto dece, koja završi obuku za neplivače, bude u našim niškim klubovima, koji gravitiraju ka našem sportskom centru“, naglasila je Aranđelović.

Cene ulaznica ostaju nepromenjene već deset godina.

„Cena karte za odrasle je 300 dinara, deca do četvrte godine ne plaćaju kartu, za decu od četvrte do sedme godine cena je 100 dinara, penzioneri sa „senior karticama“ imaju popust i plaćaju 150 dinara, dok sa našim „loyalty programom“ cena karte je 200 dinara“, rekla je Aranđelović.

Kvalitet vode u bazenima je na visokom nivou.

Branka Aranđelović, v.d. direktora SC “Čair”

„Voda se zagrevala na početku, sada već ne. Dovoljna je temperatura vode, čak je i toplija. Voda u Olimpijskom bazenu je negde oko 27 stepeni, u dečijem je čak i veća. Mislim da su idealni uslovi i vreme nam ide naruku. Nadamo se da će tako i ostati. Prošle godine nam jun nije išao naruku, a ove godine ide“, izjavila je Aranđelović.

Prethodnog vikenda bazene je posetilo preko 3.500 kupača, a očekuje se još veća gužva tokom letnjeg raspusta. Maksimalni kapacitet bazena je između 5.500 i 6.000 posetilaca.

„Pretprošla godina je bila rekordna, nadam se da ćemo ove to ponoviti. Ali naš rad zavisi od vremenskih uslova“, zaključila je Aranđelović.

Osim čairskog bazena, Nišlije mogu spas od vrućina da pronađu i na Vrežinskom vojnom bazenu. On još uvek nije počeo sa radom, ali se narednih dana očekuje i njegovo otvaranje za civilne posetioce.

Ostavite komentar

logo inverzni

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas