Početna » Kvarovi na vodovodnoj mreži u Nišu uzrokuju prekide u vodosnabdevanju u Nišu

Kvarovi na vodovodnoj mreži u Nišu uzrokuju prekide u vodosnabdevanju u Nišu

0

Građani Niša suočavaju se sa ozbiljnim prekidima u vodosnabdevanju zbog brojnih kvarova na vodovodnoj mreži. Javno komunalno preduzeće „Naissus“ Niš trenutno radi na sanaciji više kvarova koji su prouzrokovali nestanak vode u nekoliko naselja i sela.

U naselju Vinik, voda se pojavila na površini u ulici Petra Božovića, kod fazanerije, što je zahtevalo hitne radove i iskop. Zbog toga je vodosnabdevanje prekinuto do 15 časova.

Slična situacija je i u naselju Pantelej, gde je voda izbila na ulicu na uglu Milana Andonovića i Temske. Zbog radova, meštani ovih ulica takođe će biti bez vode do 15 časova.

Selo Gabrovac je takođe pogođeno, jer se izvode radovi na zameni priključne veze u Vukmanovskoj ulici kod broja 17/a. Radovi će trajati do 15 časova, kada se očekuje da će vodosnabdevanje biti ponovo uspostavljeno.

U selu Gornja Toponica, voda se pojavila na asfaltu u ulici Carice Milice bb, zbog čega je nužno raskopavanje. Prekid vodosnabdevanja će trajati do 15 časova.

Stanovnici sela Ljuberađa suočeni su sa radovima na više lokacija, što će takođe rezultirati prekidima u vodosnabdevanju do 15 časova.

Na Mramorskom Brdu, u toku su radovi na popravci kvara na priključnoj vezi kod skretanja za Batušinac, što će prouzrokovati prekid vodosnabdevanja do 15 časova.

Radovi na osposobljavanju prvih ventila su u toku u naselju Pantelej, tačnije u ulicama Mavrovska, Đorđa Andrejevića Kuna i Borska, što može izazvati kraće prekide u snabdevanju vodom do 15 časova.

Dodatno, radovi se odvijaju u ulici Voždovoj 51, u Niškoj Banji – Cara Konstantina 23 – Sinđelićeva 50, kao i u selu Dolac – Nišavska 31. Na ovim lokacijama takođe su mogući prekidi vodosnabdevanja do 15 časova.

Intenzivno održavanje kanalizacione mreže

Ekipe JKP „Naissus“ Niš nastavljaju sa pojačanim aktivnostima na održavanju kanalizacione mreže. Angažovane su sve raspoložive ekipe za redovno čišćenje atmosferskih slivnika u ulicama 63. padobranske brigade, Bubanjska dolina i Njegoševa.

Pored toga, vrši se sečenje asfalta u ulici Jovana Ristića i popunjavanje rupa na kolovozu rizlom u Negotinskoj ulici. Takođe, planirano je ispiranje atmosferske kanalizacije na bulevaru 12. Februar.

Služba za odnose sa javnošću JKP „Naissus“ Niš apeluje na građane za razumevanje i strpljenje dok traju radovi na popravci i održavanju vodovodne i kanalizacione mreže.

Ostavite komentar

logo inverzni

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas