Početna » Isporučen Srbiji odbegli policajac koji je osumnjičen da je ukrao 272 pištolja iz policijske stanice Pantelej

Isporučen Srbiji odbegli policajac koji je osumnjičen da je ukrao 272 pištolja iz policijske stanice Pantelej

0

Policajac iz Niša za koga se sumnja da je iz policijske stanice Pantelej otuđio 272 pištolja, pre dve nedelje isporučen je Srbiji i trenutno se nalazi u niškom pritvoru. Iz Višeg javnog tužilaštva kažu se osumnjičeni policajac brani ćutanjem.

Osumnjičeni policajac kojeg Više javno tužilaštvo iz Niša tereti za krivična dela nedozvoljena proizvodnja, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materijala, prilikom prvog saslušanja iskoristio je svoje zakonsko pravo da ne iznosi odbranu.

 “Istraga je u toku, kao i preduzimanje drugih mera i radnji iz nadležnosti ovog tužilaštva u cilju prikupljanja dokaza, a o radnjama koje se preduzimaju i za koje u trenutku postupanja postoji opravdani interes javnosti da zna, javnost će od strane tužilaštva biti blagovremeno obaveštena, a sve kako ne bi došlo do eventualnog ugrožavanja, ometanja ili otežanja rasvetljavanja predmetnog krivično-pravnog događaja”, rekli su iz VJT iz Niša.

Ppolicajac iz Niša je osumnjičen da je iz policijske stanice Pantelej proneverio 272 pištolja koji su građani predali po nalogu Ministarstva unutrašnjih poslova, nakon tragičnih događaja u osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” u Beogradu i Mladenovcu.

Policija je apelovala na građane da predaju neregistrovano oružje, obećavajući amnestiju od krivičnog gonjenja za one koji se dobrovoljno odreknu oružja u periodu od 8. maja do 8. juna.

Detalji o tome gde je završilo nestalo oružje još uvek su nejasni, dok se spekuliše da je deo oružja iznošen iz policijske stanice u više navrata.

Policajac je izručen pre dve nedelje i trenutno se nalazi u pritvoru u Kazneno-popravnom zavodu u Nišu.

Ostavite komentar

logo inverzni

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas