Početna » Subotnji prijem u Domu zdravlja Niš: Saveti, pregledi i razgovori sa direktorom

Subotnji prijem u Domu zdravlja Niš: Saveti, pregledi i razgovori sa direktorom

0

Svake subote, Dom zdravlja u Nišu pruža građanima priliku za preventivne zdravstvene preglede, a najnovija inicijativa uključuje i savete iz oblasti socijalne zaštite. Direktor ove zdravstvene ustanove, prof. dr Milorad Jerkan, organizovao je otvorene prijeme za sve koji žele da izraze svoje probleme ili predlože poboljšanja u primarnoj zdravstvenoj zaštiti.

„Želimo da direktno saznamo s kakvim teškoćama se građani susreću u ostvarivanju svojih prava na zdravstvenu zaštitu i kako možemo unaprediti naš rad“, izjavio je direktor Jerkan. Svake subote, zainteresovani građani mogu zakazati termin za razgovor sa direktorom putem broja 018/503-516.

Pored toga, preventivni pregledi, koji se održavaju od 7 do 14 časova, obuhvataju različite skrininge i obuke. Žene od 25 do 64 godine mogu uraditi PAPA test za rano otkrivanje karcinoma grlića materice, dok će se u Službi za zdravstvenu zaštitu odraslih obavljati skrining na karcinom debelog creva, kardiovaskularne bolesti, dijabetes i depresiju. Takođe, žene će imati priliku da prisustvuju obuci za samopregled dojke i mamografiji, dok će se u Službi za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju vršiti određivanje koštane gustine.

U centralnom holu Doma zdravlja, od 8 do 11 časova, socijalne radnice će pružati savete o mogućnostima ostvarivanja prava iz domena socijalne zaštite. Ova inicijativa ima za cilj da poboljša pristup informacijama i pomogne građanima u rešavanju različitih problema koji se odnose na zdravstvenu i socijalnu zaštitu.

Ostavite komentar

logo inverzni

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas