Početna » Marko najavio NOVI humanitarni podvig. Prikuplja novac za aparat koji može da SPASI život deci oboleloj od raka!

Marko najavio NOVI humanitarni podvig. Prikuplja novac za aparat koji može da SPASI život deci oboleloj od raka!

0

Marko Nikolić, poznat po svojoj predanosti humanitarnom radu, ponovo je pokrenuo inicijativu koja nadmašuje očekivanja. Ovoga puta, Nikolić se obratio celom Balkanu s apelom za pomoć u prikupljanju sredstava za decu obolelu od raka, kako bi im se obezbedio neophodan aparat za magnetnu rezonancu u Kliničkom centru Niš.

Trčaće, veslaće i voziti bicikl kroz celu Srbiju i Crnu Goru, ukupno će preći 2.500 kilometara. Biće to jedan od najvećih poduhvata u Evropi koji će nositi ime “Za naše male heroje”.

“Uskoro krećemo u jednu veoma važnu i tešku humanu misiju. Moramo svi da se ujedinimo i da zajedničkim snagama sakupimo novac za decu obolelu od raka, za veoma važan aparat”, rekao je Nikolić.

Potrebni aparat, čija je cena preko 100.000 evra, od vitalnog je značaja za dijagnostiku i lečenje mališana. Deca koja prolaze kroz snimanje magnetnom rezonancom moraju biti potpuno mirna, što često zahteva sedaciju ili opštu anesteziju, naročito za one mlađe od pet godina. Zbog uticaja magnetnog polja na medicinske uređaje, neophodni su posebni aparati otporni na magnetna zračenja.

“Taj aparat se zove Aparat za anesteziju sa pratećim pacijent monitorom i infuzionom pumpom za upotrebu u magnetnom polju, i služi za praćenje vitalnih funkcija naših malih superheroja tokom snimanja”, objasnio je Nikolić.

 

“Bezbednost naše dece i tačnost dobijenog snimka zavise upravo od ovog važnog aparata.”

Nikolić se zahvalio svim sponzorima i podršci koju je već dobio. Posebno je naglasio doprinos Nurdora Joland Korora, Ivana Miskeljin, Miroslava Pesica, Jelene Stojković, i heroja Balše Zajića, kao i fizioterapeuta Branislava.

“Cilj je da sakupimo sredstva za ovaj aparat. Ovo je za naše male heroje, za istoriju! Hvala vam ljudi! Zajedno možemo! Nema nazad”, poručio je Marko Nikolić.

Foto: privatna arhiva Marka Nikolića

Marko i Bališa Zajić iz Crne Gore, koji će mu se pridružiti, kreću na ovo rizično putovanje 1. septembra. Oni će veslati 200 kilometara od Ulcinja do Tivta, voziće bicikl 1.600 kilometara kroz Crnu Goru i Srbiju, i na kraju trčati kroz Srbiju 700 kilometara.

Cilj je da se animira javnost i pomogne našim malim herojima, onako kako oni to zaslužuju.

“Hvala svim sponzorima i podršci, posebno Nurdoru, Joland Korori, Ivanu Miskeljin, Miroslavu Pešiću, Jeleni Stojković i heroju Balši Zajiću!”

Nikoliću ovo nije prvi takav poduhvat.  On je 2018. godine trčao od Vranja do Atine kako bi prikupio pomoć za lečenje bolesne bebe Teodore. Potom se peo na vrh Kilimandžara, kako bi prikupio novac za lečenje tri Vranjanke. Pre manje od godinu dana, trčao je kroz pustinju Maroka da pomogne šestogodišnjem dečaku Maksimu Milenkoviću iz Niša.

Pročitajte još…

GOLIM RUKAMA PROTIV GRAVITACIJE: Marko izvlači avion težak 1, 25 tonu iz hangara (FOTO+VIDEO)

Marko nakon posete malog Maksima u Nišu: Verujem da ćemo uz pomoć humanih ljudi da sakupimo i ostatak potrebnog novca (VIDEO)

Ostavite komentar

logo inverzni

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas