Početna » Lokalna fondacija Niš pokreće novi ciklus obuka za neformalne grupe i udruženja

Lokalna fondacija Niš pokreće novi ciklus obuka za neformalne grupe i udruženja

0

Lokalna fondacija Niš (LFN) pokreće novi ciklus obuka namenjenih pružanju mentorske podrške neformalnim grupama i udruženjima u Nišu. Cilj obuka je da dodatno ohrabre i pomognu aktivnim građanima u gradu da unaprede svoje veštine za uspešan rad u lokalnoj zajednici i bolje koncipiraju i plasiraju svoje ideje.

Kroz niz radionica i rad sa iskusnim trenerima, obuke će pokriti ključne teme kao što su pisanje predloga projekata, razvijanje ideja, finansijsko upravljanje, prikupljanje sredstava iz različitih izvora, mobilizacija zajednice, medijska promocija i komunikacija na društvenim mrežama.

“Želimo da pružimo priliku neformalnim grupama i udruženjima da unaprede svoje veštine i razrade važne tehnike od trenutka nastanka ideje do pisanja projekata i prikupljanja sredstava za realizaciju aktivnosti”, saopštila je Lokalna fondacija Niš.

Poziv za prijave je otvoren do 10. avgusta, a mogu se prijaviti predstavnici neformalnih grupa i registrovanih udruženja sa teritorije pet gradskih opština u Nišu. Obuke će trajati do kraja godine, biće podeljene po oblastima i potpuno su besplatne. Prednost prilikom selekcije učesnika imaće predstavnici grupa koje su se ranije prijavljivale na konkurse LFN.

U prethodne tri godine, LFN je na različitim konkursima primila više od 250 predloga neformalnih grupa i registrovanih udruženja, od kojih je odobreno 43. Veliko interesovanje i preko 200 predloga koji nisu prihvaćeni pokazuju da u Nišu postoji mnogo aktivnih ljudi kojima je potrebna podrška za unapređenje njihovih ideja i pripremu kvalitetnijih predloga.

“Na svakoj obuci, koja će trajati po dva dana, učesnici će kroz rad sa trenerima dobiti teorijsko znanje i naučiti kako da ga primene u praksi. Kroz konkretne primere, saznaće kako aktivizam doprinosi razvoju zajednice i šta je potrebno aktivnim ljudima da bi uspešno realizovali svoje ideje”, dodaje LFN.

Prijavljivanje se obavlja  isključivo popunjavanjem formulara koji se nalazi na zvaničnoj stranici LFN. Ove obuke predstavljaju izuzetnu priliku za neformalne grupe i udruženja da steknu neophodne veštine i znanja za dalji rad i doprinos lokalnoj zajednici.

Ostavite komentar

logo inverzni

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas