Početna » Ljudine na delu: Niški lekari herojski reagovali, pritekli u pomoć i spasili živote povređenih u saobraćajnoj nesreći u Crnoj Gori

Ljudine na delu: Niški lekari herojski reagovali, pritekli u pomoć i spasili živote povređenih u saobraćajnoj nesreći u Crnoj Gori

Izvor: Telegraf

6

Direktor Klinike za endokrinu hirurgiju u niškom UKC, dr Miodrag Đorđević, i njegov otac, prof. dr Nebojša Đorđević, prvi su priskočili u pomoć teško povređenim ljudima u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u četvrtak uveče na magistralnom putu između Baošića i Bijele. Nesreća se dogodila ispred kuće u kojoj su Đorđevići boravili na letovanju, te su odmah reagovali kako bi održali povređene u životu do dolaska Hitne pomoći.

Dr Miodrag Đorđević, koji je bio na odmoru sa porodicom i roditeljima, opisao je dramatične trenutke za Telegraf.

“Oko 22 sata čuo se jak tresak na magistrali između Bijele i Baošića, tačno ispod terase na kojoj smo tada sedeli. Odmah nam je bilo jasno da je došlo do nesreće, istrčali smo na ulicu i zatekli tri osobe koje su ležale na kolovozu. Dvoje je bilo bez svesti, pa smo odmah pristupili kardiopulmonalnoj reanimaciji. Lakše povređenu osobu smo stavili u bočni položaj, a teško povređenima obezbedili prohodnost disajnih puteva, te im na taj način pružili prvu pomoć do dolaska Hitnih službi”, rekao je Đorđević.

Skromno je dodao da je samo radio svoj posao, jer su on i njegov otac kao lekari smatrali da je njihova obaveza da pomognu svakome kome je pomoć potrebna, pa i kada se nalaze na godišnjem odmoru. Crnogorski mediji su u svojim izveštajima napomenuli da su u spašavanju unesrećenih učestvovali lekari koji su se zatekli u blizini mesta saobraćajnog udesa.

Motociklista preticao kolonu, pa udario ženu

Do nesreće je došlo kada je motociklista D.D. (18) iz Herceg Novog, koji se kretao ka Kamenarima, preticao kolonu vozila i udario u srpsku državljanku M.N. (59), koja je sa svojim suprugom prelazila ulicu na mestu gde nema pešačkog prelaza.

Srpskinja je zadobila teške telesne povrede od kojih je u petak preminula u bolnici, dok je motociklista prebačen na lečenje u Klinički centar Crne Gore i njegovo stanje je i dalje teško. Njegova saputnica J.T. (19) nije životno ugrožena.

 

6 komentara

Avatar
Anonimni 28. jul 2024. - 13:26

Pravi LJUDI!!!Pravi LEKARI!!! SVAKA VAM ČAST!!!! Mediji su mogli naglasiti odakle su takvi ljudi.
Prelaz preko magistrale NESIGURAN U SVAKO DOBA DANA.

Odgovor
Avatar
Odgovor 28. jul 2024. - 20:39

Iz Niša. Pise “niškom” UKC

Odgovor
Avatar
Vekosava 28. jul 2024. - 16:58

HIPOKRATE
JOŠ UVEK TE PAMTIMO….
POZDRAB IZ
NIŠA…

Odgovor
Avatar
Sofija Poznanović 28. jul 2024. - 20:02

Poštovanje za dr Miodraga i dr Nebojsu Đordevica!!!!Sa dr Draganom Milićem daju primer svim zdravstvenih radnicima!!!!

Odgovor
Avatar
Violeta 29. jul 2024. - 08:04

Lekari u Nisu svakim danim pokazuju da Hipokratova zakletva vazi u svakom trenu.Hvala dragi sugradjani!!

Odgovor
Avatar
Aleksandar 1. avgust 2024. - 21:35

Sve pohvale za porodicu Djordjevic!Mija je veoma kvalitetan i veliki covek

Odgovor

Ostavite komentar

logo inverzni

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas