Početna » Novi simbol Niša: Personalizovana poštanska marka povodom otvaranja nove zgrade niškog aerodroma

Novi simbol Niša: Personalizovana poštanska marka povodom otvaranja nove zgrade niškog aerodroma

0

Niš je ovog leta dobio novi simbol – personalizovanu poštansku marku, koja je izrađena povodom otvaranja nove zgrade terminala na aerodromu “Konstantin Veliki”. Ovaj događaj je proslavljen kao značajan korak u razvoju grada, a marku je dizajnirao mladi niški umetnik Minja Jandrić Noksa, poznat po svojoj sposobnosti da u umetnički rad prenese bogatu istoriju Niša.

Na limitiranoj seriji poštanskih marki prikazana je nova zgrada terminala, avion, ali i prepoznatljivi simboli Niša, poput Tvrđave i nišavskog keja. Ova marka ne samo da predstavlja arhitektonsko dostignuće, već je i umetnički prikaz koji spaja prošlost i sadašnjost, od predskazanja Svetog Konstantina do savremenih aviona koji danas preleću grad.

“Rad je pun simbolike i na kraju prenosi želju Nišlija da ova zgrada od danas teži da bude novi simbol Niša, mesto povezivanja i razvoja”, saopštili su sa niškog aerodroma, naglašavajući značaj ove nove zgrade za grad i njegovu budućnost.

Otvaranje nove zgrade terminala svečano je obeležila državna delegacija predvođena predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Ostavite komentar

logo inverzni

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas