Početna » Održan Prvi “Komren kup 2024”: Fudbalski turnir uz veliku humanitarnu misiju

Održan Prvi “Komren kup 2024”: Fudbalski turnir uz veliku humanitarnu misiju

0

Po prvi put u Nišu, održan je fudbalski turnir pod nazivom „Komren kup 2024“. Ovaj sportski događaj, koji je oživeo čitavo naselje Komren, organizovali su mladi ljudi i sportisti sa željom da unesu zabavu i zajedništvo u svoje okruženje, kao i da ukažu na važnost sporta kod omladine.

Foto: Nenad Nikolić

Turnir je okupio osam ekipa, a organizatori su se trudili da sve bude u najboljem redu.

Foto: Nenad Nikolić

„Za kratko vreme uspeli smo da organizujemo turnir koji je imao za cilj ne samo zabavu, već i humanitarni rad. Dečiji turnir ima za cilj da pomogne našem vršnjaku koji boluje od mišićne distrofije i kome je potreban novac za izlečenje. Nadamo se da će i on moći da igra neki od ovih turnira u bliskoj budućnosti“, kazao je Vojin Vučković.

Tokom trajanja turnira, posetioci su imali priliku da doniraju novac za lečenje obolelog dečaka, putem kutije postavljene na mestu događaja. Oni su naglasili da je moguće donirati i putem SMS poruka ili uplatom na žiro račun fondacije „Jedro“.

Foto: Nenad Nikolić

Fondaciju „Jedro” su osnovale porodice petorice dečaka koji boluju od Dišenove mišićne distrofije, sa ciljem unapređenja zdravstvene zaštite i lečenja obolelih od ove opake bolesti. Fondacija je izrazila nameru da nastavi sa svojim aktivnostima i nakon prikupljanja sredstava za petoricu dečaka, pomažući i druge dečake obolele od iste bolesti u Srbiji.

Foto: Nenad Nikolić

Za lečenje petorice obolelih dečaka potrebno je prikupiti 1,5 miliona USD. Svi koji žele da pomognu mogu to učiniti slanjem SMS poruke sa brojem 5 na broj 3091, uz cenu poruke od 200 RSD (mts, Yettel i A1), ili uplatom na žiro račun fondacije „Jedro” (broj žiro računa: 160-6000001959095-91).

Foto: Nenad Nikolić

Turnir „Komren kup 2024” predstavljao je ne samo sportski događaj, već i značajan korak u humanitarnom radu ovih mladih ljudi.  Okupio je veliki broj meštana, a najviše su se turniru radovala deca, koja su se već opredelila za neki od sportova.

Ostavite komentar

logo inverzni

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas