Početna » Niški Dom zdravlja pruža psihološku podršku onkološkim pacijentima

Niški Dom zdravlja pruža psihološku podršku onkološkim pacijentima

0

Na inicijativu Ministarstva zdravlja Republike Srbije, po odluci Republičke stručne komisije za mentalno zdravlje, u Domu zdravlja Niš od 13. avgusta počinje sa radom Savetovalište za psihološku podršku onkološkim pacijentima.

Savetovalište će raditi svakog radnog dana od 10 do 14 časova.

„Cilj ove inicijative je da se onkološkim pacijentima pruži neophodna podrška tokom svih faza lečenja, kako bi se lakše nosili sa izazovima koje bolest nosi“ , kažu u niškom Domu zdravlja

Rad Savetovališta biće organizovan u centralnom objektu na petom spratu, u ordinaciji broj 305, u okviru Specijalističko-konsultativne službe. Tim za podršku činiće specijalista psihijatrije, psiholog, sociolog i medicinska sestra.

Ova inicijativa je usmerena na pružanje sveobuhvatne psihološke podrške pacijentima koji se suočavaju sa dijagnozom raka.

“Podrška će obuhvatati sve faze lečenja – od inicijalnog skrininga i postavljanja prve dijagnoze, pa sve do podrške u terminalnom stadijumu bolesti”, napominju.

Pacijenti će moći da dobiju savete o tome kako se suočiti sa strahovima vezanim za bolest, kako upravljati neprijatnim psihološkim reakcijama tokom lečenja, te kako ostvariti prava iz oblasti socijalne zaštite. Takođe, biće im pružene informacije o načinima uključivanja u rad udruženja pacijenata, što može dodatno doprineti njihovom psihološkom blagostanju.

Otvaranje Savetovališta predstavlja značajan korak ka unapređenju kvaliteta života onkoloških pacijenata, omogućavajući im pristup specijalizovanoj podršci koja može značajno doprineti njihovom mentalnom zdravlju i opštem blagostanju tokom lečenja.

Ostavite komentar

logo inverzni

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas