Početna » Gradonačelnik Pavlović obećava rešavanje problema sa zaostalim platama radnicima propalih firmi

Gradonačelnik Pavlović obećava rešavanje problema sa zaostalim platama radnicima propalih firmi

0

Novi gradonačelnik Niša, Dragoslav Pavlović, najavio je da će se problem isplate zaostalih plata radnicima propalih društvenih firmi rešavati “na dnevnom nivou”, ističući da je to jedno od najvažnijih pitanja koje treba hitno adresirati. Pavlović je obećao da će raditi na pronalaženju modela za isplatu zaostalih plata kako bi “obespravljeni građani” konačno dobili svoja prava.

„Imamo primere dobre prakse iz drugih mesta i odluke koje su već donete. Smatram da možemo primeniti deo tih rešenja u Nišu“, izjavio je Pavlović tokom press konferencije u Gradskoj kući.

Pavlović je dodao da se već sastao sa radnicima koji potražuju zaostale plate i obećao im da će se posvetiti rešavanju ovog dugogodišnjeg problema. Oko 7.000 radnika bivših velikih industrijskih preduzeća već godinama ne može da naplati svoja dugovanja, iako postoje izvršne sudske presude.

U niškom regionu propalo je oko 35 društvenih firmi, a među nekadašnjim zaposlenima ima onih koji čekaju isplatu desetak plata, ali i onih koji čekaju više od 100 plata. Procene pokazuju da bi za isplatu tih zarada bilo potrebno oko 13 miliona dinara.

Radnici Elektronske industrije, Mašinske industrije i drugih propalih firmi već 14 godina protestuju svakog petka ispred Gradske kuće zbog neisplaćenih plata. Pavlović je razgovarao sa radnicima devastiranih firmi u bivšoj Elektronskoj industriji, koji od 2014. godine čekaju na isplatu svojih dugovanja.

Gradonačelnik je naglasio da će Grad Niš igrati ključnu ulogu u posredovanju između države i radnika, kako bi se pronašla efikasna rešenja za isplatu zaostalih plata.

Ostavite komentar

logo inverzni

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas