Početna » Policija razbila bandu koja je pljačkala strane državljane na auto-putu Beograd-Niš: Tri policajca povređena

Policija razbila bandu koja je pljačkala strane državljane na auto-putu Beograd-Niš: Tri policajca povređena

0

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije, u saradnji sa policijskim upravama u Kraljevu, Kruševcu, Smederevu, Jagodini, Čačku i Nišu, kao i sa Upravom saobraćajne policije, sprovelo je opsežnu akciju tokom koje su uhapšeni D. Ž. (1992) iz Kruševca, S. S. (1989) i M. V. (1972) iz Kraljeva. Osumnjičeni su uhapšeni zbog sumnje da su počinili više krivičnih dela uključujući razbojništvo, tešku krađu i tešku krađu u pokušaju.

Prema informacijama iz MUP-a, osumnjičeni su jutros, na auto-putu Beograd-Niš kod Smedereva, razbili zadnje staklo na vozilu bugarske i grčke nacionalnosti u kojem su oštećeni spavali, te ukrali torbu sa 600 evra, platnim karticama i mobilnim telefonima. Nakon toga, sumnja se da su na auto-putu Beograd-Niš kod Jagodine izbušili gumu na vozilu nemačkog državljanina, polomili staklo i ukrali lične stvari iz vozila.

Policija je osumnjičene uhapsila na naplatnoj stanici „Koševi“ na auto-putu za Kruševac, gde su pružali otpor prilikom hapšenja. Tokom hapšenja, tri policijska službenika su lakše povređena, dok je oštećeno službeno vozilo i naplatna rampa. Osumnjičeni se terete i za krivična dela napad na službeno lice i uništenje tuđe stvari.

U vozilu osumnjičenih pronađeni su ukradeni predmeti, koji će biti vraćeni oštećenima. Postoje osnovi sumnje da su D. Ž., S. S. i M. V. tokom turističke sezone na auto-putu Beograd-Niš i Beograd-Čačak izvršili više krivičnih dela na štetu stranih državljana.

Osumnjičenima je, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Smederevu, određeno zadržavanje do 48 časova i biće privedeni nadležnom tužilaštvu uz krivičnu prijavu.

Tokom akcije, angažovano je 99 patrola sa 200 policijskih službenika iz različitih sektora MUP-a.

Ostavite komentar

logo glas juga b

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas