Početna » Viktor Savić proglašen glumcem treće večeri “Filmskih susreta”

Viktor Savić proglašen glumcem treće večeri “Filmskih susreta”

0

Viktor Savić osvojio je titulu glumca treće večeri “Filmskih susreta” u Nišu, zahvaljujući izvanrednom prikazu glavne uloge u filmu “Megdan: Između vatre i vode”. Ova nagrada je rezultat najviše glasova publike, što Saviću pruža priliku da postane najomiljeniji glumac ovogodišnjeg festivala.

Glavna linija priče filma „Megdan“ posvećena je snazi volje bivšeg sportiste velikih snova, koga okolina i društvo teraju da u vrtlogu stvarnosti pronađe ljubav i smisao. Nekadašnja vaterpolo zvezda Petar, sada čuvar u noćnom klubu, kreće u igru s visokim ulozima kako bi spasao svoj vaterpolo klub od propadanja. Dok roni sve dublje u balkansko podzemlje, Petar otkriva da je linija između pobede i poraza tanka.

„Mnogo mi je drago što ovaj film ima svoju premijeru baš u Nišu iz više razloga. Prvi, dok je Bjela imao prikazivanje ‘Čuvara formule’, videli smo francuske glumce koji nikad više neće imati priliku ovo da dožive, što može samo u Nišu. Ovakav susret, sa ovolikom publikom koja voli film, kako kaže Bjela, ovo je jedini glumački festival na svetu. Velika nam je čast što se dešava ovde, drago nam je što se susrećemo sa ljudima koji obožavaju film i glumce. Ta Tvrđava je neverovatna.“

Savić je svojom transformacijom i fizičkom spremom iznenadio mnoge, pa i prave MMA borce, sa kojima se suočio u ringu tokom filma. On navodi da je ceo život u sportu, što mu je olakšalo da igra ovu izuzetno zahtevnu ulogu.

„Kroz ceo život sam se spremao za ovaj film, jer otkad pamtim, ja sam u nekom treningu. To je bio rukomet 10 godina, košarka pet, zatim fudbal, karate i šta sve ne. Pored toga, vožnja rolera i snouborda, to je nešto što razvija i levu i desnu stranu i nije mi teško da se prilagodim bilo kom sportu. Ovo je meni ostvarenje sna, jer sam kao klinac odrastao na takvim filmovima i maštao sam da jednog dana učestvujem u nekom takvom projektu“, dodao je Savić.

Nakon uspeha na festivalu u Nišu, film “Megdan” će imati svečanu premijeru 24. septembra u Sava Centru. Dva dana kasnije, film će krenuti u bioskope širom zemlje i regiona, a distribucija je poverena kompaniji “Art Visti”.

Niška publika prva u Srbiji pogledala „Megdan: Između vode i vatre“: „Čast nam je što je premijera baš u Nišu“

Ostavite komentar

logo inverzni

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas