Početna » Nova sezona Narodnog pozorišta: Premijere i klasici na niškoj sceni

Nova sezona Narodnog pozorišta: Premijere i klasici na niškoj sceni

0

Narodno pozorište u Nišu otvara novu sezonu nakon letnje pauze. Sezona počinje 31. avgusta premijerom drame “Pogovor” Nebojše Romčevića, u režiji Spasoja Ž. Milovanovića, koja je, kako je rečeno, već ostvarila uspeh na festivalu “Ćirilicom” u Budvi.

Već 2. septembra publika će imati priliku da prisustvuje otvaranju festivala sa slovenačkom produkcijom “Antigona”, koju je režirao Luka Marcen. Sledeće večeri, 3. septembra, na scenu stiže Nušićev klasik “Mister Dolar”, u izvođenju Narodnog pozorišta iz Beograda, dok će ljubitelji intime i dramskog izraza uživati u predstavi “Uspomene Sare Bernar” istog dana na maloj sceni.

Nastavak donosi 4. septembra produkciju “Poetesa” u režiji Vide Ognjenović, dok se na maloj sceni iste večeri ponovo izvode “Uspomene Sare Bernar”. Uz to, 5. septembra predstava “Subota, Nedelja i Ponedeljak”, u režiji Paola Mađelija, dolazi iz Hrvatske.

Septembar se nastavlja sa raznolikim produkcijama, uključujući “Ćelava pevačica” iz Crne Gore 6. septembra i predstavu “Kutie” iz Turske na maloj sceni. Mesec se završava 8. septembra sa zatvaranjem festivala uz “Koštanu” Borisava Stankovića, u režiji Jane Maričić.

Ostavite komentar

logo inverzni

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas