Početna » Vremenska prognoza za Srbiju i Niš: Hladno vreme uz kišu i u narednim danima

Vremenska prognoza za Srbiju i Niš: Hladno vreme uz kišu i u narednim danima

0

Za ponedeljak, 16. septembar 2024. godine, vremenska prognoza za Srbiju predviđa umereno do potpuno oblačno i hladno vreme, uz povremene padavine.

Najviše kiše očekuje se u Vojvodini i zapadnoj Srbiji, dok će tokom popodnevnih i večernjih sati kiša postepeno prestati. Vetar će biti slab do umeren, dok će na zapadu i planinskim delovima istočne Srbije još ujutru i pre podne duvati jak vetar sa zapada i severozapada, koji će tokom dana oslabiti i promeniti pravac ka jugozapadu.

Temperature će biti znatno niže nego prethodnih dana, sa jutarnjim vrednostima između 7 i 11 stepeni Celzijusa, dok će maksimalna dnevna temperatura varirati između 13 stepeni na severozapadu i 19 stepeni na jugu i jugoistoku zemlje.

Vremenska prognoza za Niš: Hladan i oblačan početak nedelje

Niš će takođe biti obavijen oblacima, sa povremenom slabom kišom tokom dana. U poslepodnevnim satima očekuje se prestanak padavina, a vetar će biti slab do umeren, zapadnog i severozapadnog pravca. Minimalna temperatura će se spustiti do 9 stepeni, dok će maksimalna dnevna temperatura dostići oko 19 stepeni.

Izgledi vremena za narednih sedam dana u Srbiji

Postepeno toplije. Do petka promenljivo oblačno, u utorak suvo, a zatim mestimično sa kišom i lokalnim pljuskovima uglavnom u zapadnim, centralnim i južnim predelima. Za vikend i u ponedeljak pretežno sunčano, samo još u subotu na jugozapadu i jugu uz promenljivu oblačnost očekuju se kiša i lokalni pljuskovi.

Ostavite komentar

logo inverzni

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas