Početna » Zlatni skokovi Vojske Srbije: „Nebeske vidre“ nepobedive u Nišu

Zlatni skokovi Vojske Srbije: „Nebeske vidre“ nepobedive u Nišu

0

Padobranska ekipa Vojske Srbije, poznata kao „Nebeske vidre“, odnela je pobedu na 70. Otvorenom padobranskom prvenstvu Srbije u disciplini skokovi na cilj, održanom na vojnom aerodromu „Narednik-pilot Mihajlo Petrović“ u Nišu. Tokom tri dana takmičenja, najbolji padobranci pokazali su vrhunsku preciznost i umeće. Oni su se takmičili u skokovima sa visine od hiljadu metara na cilj prečnika svega dva centimetra.

“U pojedinačnoj konkurenciji, prvo mesto osvojio je zastavnik prve klase Milan Svetozarević, član elitne 63. padobranske brigade, dok je u kategoriji žena briljirala njegova koleginica, zastavnik prve klase Radmila Đurić. Oba takmičara su potvrdila svoj status vrhunskih sportista, nastavljajući uspeh brigade i na domaćem terenu”, saopštila je Vojska Srbije.

Foto: Vojska Srbije

Prvenstvo je organizovao Vazduhoplovni savez Srbije, dok je domaćin ovog događaja bila 63. padobranska brigada, u čast obeležavanja 80 godina od osnivanja prve vojne padobranske jedinice u zemlji.

“Takmičenje je okupilo šest ekipa iz Srbije, kao i jednu iz Bosne i Hercegovine, a skokovi su se izvodili u osam planiranih turnusa, uz dodatne poluzavršne i finalne skokove”, saopštili su.

Pobednici su određeni na osnovu najmanjeg zbira odstupanja od cilja, a priznanja su dodeljena najpreciznijim pojedincima i ekipama. U ekipnom takmičenju, pehare, medalje i diplome uručio je gradonačelnik Niša, Dragoslav Pavlović.

Foto: Vojsa Srbije

Ovaj uspeh padobranaca iz 63. padobranske brigade nastavak je njihovih izvanrednih rezultata na domaćim i međunarodnim takmičenjima, čime potvrđuju visoku osposobljenost, disciplinu i sportski duh koji karakteriše ovu elitnu jedinicu Vojske Srbije.

Ostavite komentar

logo inverzni

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas