Početna » Sastanak u Ministarstvu privrede: Zajednička inicijativa za rešavanje problema svrljiških privrednika

Sastanak u Ministarstvu privrede: Zajednička inicijativa za rešavanje problema svrljiških privrednika

0

Na inicijativu narodnog poslanika Milije Miletića, u Beogradu je održan sastanak u Ministarstvu privrede Republike Srbije, kojem je prisustvovala ministarka privrede Adrijana Mesarović. Glavna tema razgovora bila je unapređenje poslovnog ambijenta za privrednike iz Svrljiga, kao i pronalaženje rešenja za izazove s kojima se suočavaju.

Sastanak je organizovan s ciljem pružanja podrške lokalnim firmama, koje su okosnica ekonomskog razvoja ovog regiona. Privrednici iz Svrljiga predstavljaju ključni faktor u zapošljavanju i rastu privrede jugoistočne Srbije, zbog čega je sastanak bio od velike važnosti.

Milija Miletić, kao predstavnik privrednika iz Svrljiga, na sastanku je istakao brojne poteškoće s kojima se suočavaju lokalne firme, ali i njihove ambicije za proširenje poslovanja.

„Ministarki Mesarović su predstavljeni problemi i potrebe svrljiških privrednika, i nadam se da ćemo zajedno raditi na unapređenju privrednog ambijenta Svrljiga i jugoistočne Srbije”, izjavio je Miletić nakon sastanka.

Foto: M.M.

Jedna od ključnih tema bila je podrška firmama kao što su „Trilord”, koja zapošljava 150 radnika u Svrljigu, zatim „Eurocnofort jug” sa 105 zaposlenih, te kompanije „Zlatni Timok” i „Chelleba”. Svaka od ovih firmi igra značajnu ulogu u lokalnoj ekonomiji, a Miletić je predstavio njihove specifične potrebe i izazove s kojima se susreću.

Sastanku su, pored ministarke Mesarović i poslanika Miletića, prisustvovali i predsednik opštine Svrljig Miroslav Marković, njegov pomoćnik Marko Miladinović, kao i direktor firme „Trilord” Ranko Jović sa zamenikom Nenadom Jovićem.

Na kraju sastanka, ministarka Mesarović dobila je poziv da poseti Svrljig i direktno se upozna sa stanjem lokalne privrede.

Ostavite komentar

logo inverzni

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas