Početna » Čas istorije i veronauke u Spomen sobi i muzeju Komande kopnene vojske

Čas istorije i veronauke u Spomen sobi i muzeju Komande kopnene vojske

0

Učenici OŠ “Bubanjski heroji” iz Niša imali su jedinstvenu priliku da posete Komandu kopnene vojske Srbije i upoznaju se sa bogatom istorijom srpskog naroda. U okviru zanimljivog časa, osmaci su, zajedno sa profesorom istorije Đorđem Bojanićem i veroučiteljem đakonom Dejanom Jovanovićem, obišli muzej koji se nalazi u zgradi Komande.

Foto: Srpska istorija

Bivši učenik OŠ “Bubanjski heroji” vodio je učenike kroz muzejsku postavku i ispričao im dirljivu priču o istoriji Srbije. Ova poseta nije bila samo učenje o prošlosti, već i čas rodoljublja koji je ostavio snažan utisak na učenike.

“Kroz ovakav pristup, deca postaju nacionalno i kulturno svesna. Istorija i veronauka su temelj; bez njih, mi više nismo Srbi”, istakao je profesor Bojanić.

Foto: Srpska istorija

Lep prizor u ovoj poseti bio je trenutak kada su svi đaci, zajedno sa veroučiteljem, u crkvi Svetog Đorđa u zgradi Kopnene vojske, uputili zajedničke molitve Bogu za sve postradale Srbe u ratovima, kao i za spasenje i svetliju budućnost Otadžbine.

“Moja preporuka svim nastavnicima istorije i veronauke je da posete Spomen sobu i muzej sa svojim učenicima i na kraju odate poštu pred večnim plamenom za sve stradale Srbe u odbranama od osvajača i agresora”, dodao je Bojanić.

Foto: Srpska istorija

Ovo je još jedan primer kako obrazovanje može spojiti učenike sa njihovim korenima i tradicijom, jačajući njihovu svest o nacionalnom identitetu. Učenici su se vratili sa novim saznanjima i inspiracijom da bolje razumeju svoju istoriju i značaj svog nasleđa.

Fotografije: Đorđe Bojanić
Priredila: Srpska istorija

Ostavite komentar

logo inverzni

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas