Početna » „Ja sam dete, imam plan“: Počela tradicionalna Dečija nedelja u Nišu [FOTO+VIDEO]

„Ja sam dete, imam plan“: Počela tradicionalna Dečija nedelja u Nišu [FOTO+VIDEO]

0

Obeležavanje Dečije nedelje u Nišu počelo je veselo  na trgu Kralja Milana, gde su mališane oduševili nastupi hora „Čarolija“, Ilussion dance studija, Plesnog kluba „Bum 018“ i mnogih drugih. Na otvaranju manifestacije Stefanu Mitiću je dodeljena Nagrada „Maleni cvet“. Ovogodišnja manifestacija nosi poruku „Ja sam dete. Imam plan. Tolerancija i ljubav za svaki dan“.

Od 7. do 13. oktobra, Grad Niš u saradnji sa Dečijim kulturno-rekreativnim centrom organizuje bogat program za decu, sa horovima, plesnim grupama, pozorišnim predstavama, i mnogim drugim zabavnim sadržajima.

 

„Cilj je da među decom širimo ljubav i toleranciju, to je i ljubav ove Dečije nedelje – ‘Ja sam dete, imam plan – tolerancija i ljubav za svaki dan’. Želimo da podsetimo na poruke koje nam deca stalno šalju, u svrhu toga imaćemo ovde i tribine koje se tiču dece. Želimo da Grad svojim mališanima daruje mnogo programa i sadržaja i to će se nastaviti i naredne godine”, izjavila je Marija Cvetković iz Dečijeg kulturnog centra.

Ona je naglasila da će deca imati priliku da uživaju u nizu aktivnosti, poput obrnute sobe za fotografisanje, crtanja i sportskih radionica koje će se održavati uz pomoć Sportskog centra „Čair”. Osim toga, učestvovaće gotovo sve ustanove kulture u gradu, kao i Policijska uprava Niš.

 

Program na bini biće obogaćen nastupima mađioničara, ali i samih mališana, koji će svojim talentima doprineti da ova nedelja bude ispunjena smehom i veseljem.

Manifestaciju je svečano otvorio gradonačelnik Niša, Dragoslav Pavlović, uz posebnu poruku deci i roditeljima:

„Draga dečice, želim vam bezbrižnu sutrašnjicu. Poštovani roditelji, želim da ove nedelje posebno provedete bar duplo više vremena od onoga što ste planirali sa svojom dečicom, jer je Dečija nedelja, i ubuduće da što više vremena posvećujete svojoj deci”, rekao je gradonačelnik Pavlović.

Sva dešavanja u okviru „Dečije nedelje” realizovaće se na Trgu Kralja Milana svakog dana od 12 do 14 časova, kao i od 17 do 19 časova.

Manifestacija koja kroz niz zabavnih i edukativnih programa podstiče ljubav, toleranciju i zajedništvo među decom, već je godinama omiljena među najmlađim sugrađanima Niša.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Glas Juga (@glas_juga)

Niš u znaku dečije radosti: Manifestacija “Dečija nedelja” počinje

Ostavite komentar

logo inverzni

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas