Početna » Priziv Svetog Duha za početak nove školske godine u Nišu

Priziv Svetog Duha za početak nove školske godine u Nišu

0

U nedelju, 20. oktobra, niški Saborni hram biće domaćin značajne svečanosti povodom početka nove akademske i školske godine 2024/2025. Godine. Sa blagovoljenjem Njegovog Visokopreosveštenstva Mitropolita niškog g. Arsenija, biće upriličen Priziv Svetog Duha, koji će se održati nakon Svete Arhijerejske Liturgije.

Sveta Liturgija počinje u 9 sati, dok se očekuje da će Priziv Svetog Duha uslediti oko 10 do 10:30 časova. Ova svečanost simbolizuje duhovno osvećenje i blagoslov za sve učesnike u obrazovnom procesu, pružajući im podršku i inspiraciju za predstojeću školsku godinu.

Nakon Priziva, vladika Arsenije primiće rektora Univerziteta u Nišu, rukovodioca Školske uprave Niš, dekane, direktore, profesore i veroučitelje iz niških škola. Ovaj susret ima za cilj da učvrsti saradnju između obrazovnih institucija i crkve, te da osnaži zajedništvo u radu sa mladima.

Organizaciju svečanosti preuzela je Uprava Sabornog hrama u Nišu, koja poziva sve zainteresovane da se pridruže ovom značajnom događaju i na taj način započnu školsku godinu s duhovnim blagoslovom.

Ostavite komentar

logo inverzni

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas