Početna » Hladna jutra i sunce do kraja oktobra: Kakvo nas vreme čeka?

Hladna jutra i sunce do kraja oktobra: Kakvo nas vreme čeka?

0

Hladno jutro. U kotlinama, nizijama i visoravnima očekuje se magla i prizemni mraz, dok će na nekim lokalitetima biti zabeležen i slab mraz na visini od dva metra. Međutim, tokom dana se predviđa pretežno sunčano vreme uz povremenu malu do umerenu oblačnost.

Vetar će biti slab do umeren, ali u južnim delovima Banata i donjem Podunavlju moguće je pojačanje jugoistočnog vetra. Temperature će varirati – najniže će biti između -2 i 8 stepeni Celzijusa, dok će najviše dnevne temperature dostići 17 do 20 stepeni.

Vremenska prognoza za Niš

Stanovnici Niša mogu očekivati hladno jutro sa slabim prizemnim mrazom. Tokom dana, vreme će biti pretežno sunčano, uz prolaznu malu do umerenu oblačnost. Vetar će biti slab i promenljiv. Najniža temperatura će biti oko 2 stepena Celzijusa, dok će najviša dostići prijatnih 20 stepeni.

Izgledi vremena za sedam dana

U narednih sedam dana očekuju se hladna i maglovita jutra sa slabim prizemnim mrazom. Do četvrtka, 24. oktobra, lokalno se predviđa i slab mraz na visini od dva metra, posebno na jugu i istoku Srbije, kao i u brdsko-planinskim predelima. U većini dana biće pretežno sunčano, uz povremenu oblačnost, sa temperaturama u rasponu od 16 do 22 stepena, što je u granicama proseka za ovo doba godine.

Najtopliji dan biće utorak, 22. oktobar, dok će u petak, 25. oktobra, jugoistočni vetar ponovo ojačati u košavskom području.

Ostavite komentar

logo inverzni

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas