Početna » Jutarnji mraz i prolazna kiša u Srbiji, sunčano u Nišu

Jutarnji mraz i prolazna kiša u Srbiji, sunčano u Nišu

0

U Srbiji hladno jutro, sa maglom i prizemnim mrazem u kotlinama, nizijama i visoravnima, dok se lokalno očekuje i slab mraz na visini od 2 metra.

Tokom dana, očekuje nas pretežno sunčano i toplo vreme, uz slab do umeren vetar, koji će ujutro na jugu Banata i u donjem Podunavlju biti pojačan, jugoistočnog pravca.

Od sredine dana vetar će promeniti pravac ka severnom i severoistočnom.

Najniža temperatura će biti od -2 do 8 stepeni, dok će najviša dnevna iznositi između 18 i 22 stepena.

U večernjim satima i tokom noći, na krajnjem severu zemlje, očekuje se prolazno naoblačenje, ponegde praćeno slabom kišom.

Prognoza za Niš

Niš će ujutro biti pod hladnim talasom, uz mogućnost prizemnog mraza. Međutim, tokom dana će se razvedriti, pa će preovladavati sunčano i toplo vreme, uz slab i promenljiv vetar. Najniža temperatura biće oko 3 stepena, dok će maksimalna dnevna dostići prijatnih 21 stepen.

Izgledi vremena za narednih sedam dana (do 30. oktobra 2024.)

Narednih dana očekuju nas hladna jutra, mestimično sa maglom i prizemnim mrazem, dok će u pojedinim kotlinama i na jugu i istoku Srbije biti moguć i slab mraz na visini od 2 metra. U četvrtak (24. oktobra) očekuje se prolazno umereno naoblačenje, sa mogućnošću slabe kiše na severozapadu Srbije. Od petka (25. oktobra) vreme će biti pretežno sunčano, povremeno uz slabu do umerenu oblačnost. Temperature će ostati u granicama proseka za ovaj period godine, sa dnevnim maksimumima između 17 i 23 stepena.

Ostavite komentar

logo inverzni

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas