Početna » Opozicija u Nišu u fokusu javnosti: Stanković poziva na rešenje bez uključivanja javnosti, Lutovac odgovara Miliću

Opozicija u Nišu u fokusu javnosti: Stanković poziva na rešenje bez uključivanja javnosti, Lutovac odgovara Miliću

0

Šef odborničke grupe “Ujedinjeni – Nada za Niš” i kopredsednik Gradskog odbora “Niš, moj grad”, Miodrag Stanković, oglasio se povodom navodnih tenzija u opoziciji, kao i mogućim posledicama po lokalnu vlast u opštini Medijana.

Stanković je naglasio da među opozicionim grupama postoje različiti stavovi i predlozi za rešavanje političkih pitanja, ali ne i duboke podele.

Miodrag Stanković, odbornik Koalicije “Niš moj grad”; Foto: privatna arhiva

“Smatram da je razmena argumenata i različitih mišljenja u demokratskom društvu sasvim normalna pojava”, rekao je Stanković i dodao da neslaganja između GG Dragana Milića i Demokratske stranke više predstavljaju razliku u mišljenju nego pravi politički sukob.

Prema njegovim rečima, nesuglasice bi se lakše rešile na koalicionim sastancima, izbegavajući uključivanje javnosti koje može ići u korist vladajuće Srpske napredne stranke (SNS).

Stanković smatra da nesporazumi unutar opozicije ne bi trebalo da utiču na stabilnost vlasti u opštini Medijana.

“Ovaj nesporazum je mogao biti rešen brzo, u okviru vladajuće koalicije”, rekao je i napomenuo da javno iznošenje unutrašnjih problema menja kontekst i može dovesti do većeg nerazumevanja među opozicionim snagama.

Mogućnost preleta u SNS – opasnost za jedinstvo opozicije

Stanković je rekao da je malo verovatno preletanje pojedinih opozicionih odbornika u SNS. Međutim, naglasio je da bi preletanje iz vladajuće koalicije u Medijani u redove SNS moglo dovesti do problema u funkcionisanju vlasti ili čak promene vlasti u ovoj opštini.

“Svaki odbornik je vlasnik svog mandata i odgovara građanima za svoje postupke”, poručio je Stanković.

Lutovac odgovorio Miliću

Zoran Lutovac, predsednik Demokratske stranke (DS), oglasio se povodom optužbi Dragana Milića iz pokreta PODES, koji je kritikovao demokrate za navodnu sabotažu vlasti u Medijani – jedinoj opštini u Srbiji gde SNS nema većinu. Lutovac je odgovorio da DS neće tolerisati saradnju sa SNS-om, i naglasio da će svaki član stranke koji bude imao kontakte sa SNS-om biti isključen.

„Ako takav postoji u Nišu, neka dr Milić kaže ko je on“, izjavio je Lutovac i dodao da su Milićeve optužbe  “populističke”.

On je dodao da DS nije odgovorna za gušenje opozicionog nezadovoljstva i direktno okrivio Milića za takve optužbe, tvrdeći da je upravo Milićev tim podržavao naprednjake.

Da podsetimo, Dragan Milić je dodatno podgrejao situaciju objavom na društvenoj mreži X, gde je, kako tvrdi, podelio prepiske članova DS-a iz Niša u vezi sa budžetom grada. Milić je u svojoj objavi ironično zaključio da „sa ovakvom opozicijom, SNS će biti na vlasti zauvek.“

Niška opozicija tako ostaje pred izazovom da unutrašnje nesuglasice drži dalje od očiju javnosti, kako bi očuvala jedinstvo u suočavanju sa vladajućim strukturama.

Pročitajte još…

Dr Milić počeo da otkriva ko ruši vlast u Medijani. Objavio viber prepisku…

 

Ostavite komentar

logo glas juga b

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas