Početna » Studenti posadili „drvo znanja” za Dan Filozofskog fakulteta u Nišu: „Znanje je moć”

Studenti posadili „drvo znanja” za Dan Filozofskog fakulteta u Nišu: „Znanje je moć”

0

Dodelom jubilarnih nagrada zaposlenima, simboličnom sadnjom „drveta znanja” i svečanom akademijom uz bogat umetnički program obeležena je 53. godišnjica postojanja i rada Filozofskog fakulteta u Nišu. Sađenjem nove mladice, kako je istakla dekanica prof. dr Natalija Jovanović, studenti i fakultet šalju poruku da je znanje moć.

Dan Filozofskog fakulteta nije bio samo proslava akademskog duha, već i divna prilika za umrežavanje, deljenje iskustava i sticanje novih poznanstava. Dvorište i zgradu ove ustanove ispunili su studenti, nastavnici, saradnici, uprava i službe fakulteta i Univerziteta, ali i mnoge druge zvanice.

Program proslave počeo je svečanom dodelom nagrada. Zaposlenima su uručene jubilarne nagrade za 30, 20 i 10 godina rada, kao i zahvalnice nastavnicima i saradnicima za objavljene radove u časopisima sa impakt faktorom u 2023. godini.

Foto: Filozofski fakultet

Novina ovogodišnje svečanosti je bila simbolična sadnja „drveta znanja” koje su posadili najuspešniji diplomirani studenti. Dekanica prof. dr Natalija Jovanović istakla je da će ta akcija postati tradicija.

“Nama su, zaista, fokus studenti i razmišljali smo o tome šta bi bilo dobro da pošaljemo kao poruku i budućim generacijama, a i javnosti, pošto smo mi hram znanja, a dajemo i kulturni okvir koji treba da bude ogledalo čitavom društvu. Predložili smo i studenti su prihvatili da od ove godine krenemo sa ovom akcijom, koja bi značila da jako vodimo računa i društveno smo odgovorni prema svom okruženju. Sađenjem nove mladice studenti daju poruku da je vredno učiti, da je znanje moć i da je jako važno da se uspeh stekne na osnovu kvalitetnog rada koji mi pružamo na fakultetu, što su studenti prepoznali”, navela je dekanica.

Filozofski fakultet broji oko 4.000 aktivnih studenata, što je dokaz popularnosti programa koje nudi i kvaliteta nastavničkog kadra. Najuspešniji studenti koji su osnovne akademske studije završili u školskoj 2023/2024. godini dobili su nagrade i priliku da prvi posade drvo – simbol zajedništva, razvoja i znanja.

“Ova nagrada Filozofskog fakulteta mi zaista znači, jer je potvrda mog truda i rada tokom svih ovih godina. Srećna sam što danas pored ovog drveta znanja možemo i mlađim kolegama, koji sada dolaze na studije, da kažemo da treba da se trude, da ih motivišemo i da nekako i sutradan oni budu na našem mestu, kao i mi danas”, poručila je Vladana Petković, najbolja diplomirana studentkinja Departmana za socijalnu politiku i socijalni rad.

Foto: Filozofski fakultet

Svečanu akademiju obeležio je nastup mešovitog hora niške Gimnazije „Svetozar Marković”, kao i film o razvoju Departmana za komunikologiju i novinarstvo „Prvih dvadeset”.

Filozofski fakultet je bio svedok mnogih promena, ali je uvek ostao dosledan svojoj misiji – obrazovanju mladih umova i podsticanju intelektualne radoznalosti. Kroz razne akademske programe, istraživačke projekte i zajedničke inicijative, doprineo je ne samo razvoju pojedinaca, koji su dalje širili obrazovanje i pomagali drugima, već i šire zajednice, često se suočavajući sa preprekama koje savremeno društvo postavlja pred nas.

Ostavite komentar

logo glas juga b

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas