Odsek za poljoprivredno – prehrambene studije u Prokuplju, u okviru Topličke akademije strukovnih studija, od ove godine ima novi studijski program osnovnih strukovnih studija – Gastronomiju.
Кako kažu iz ove ustanove, ovaj program predstavlja odgovor na rastuću potrebu za stručnjacima u oblasti pripreme i obrade hrane, kao i razvoja gastronomske kulture u Srbiji i regionu.
– Studijski program Gastronomija osmišljen je tako da studentima pruži znanja i veštine u oblasti pripreme, obrade i prezentacije hrane, razumevanje procesa proizvodnje i prerade hrane u skladu sa savremenim standardima, upoznavanje sa tradicionalnim i modernim gastronomskim tehnikama, razvoj kreativnosti i inovativnosti u kulinarstvu, rekao je predsednik Topličke akademije Zvonko Zlatanović.
Кako kaže, upis na studijski program Gastronomija planiran je za školsku 2025/2026. godinu.
Sve informacije, zainteresovani mogu da pronađu na zvaničnom sajtu Topličke akademije strukovnih studija: https://toplicka.edu.rs
– Budite deo nove generacije gastronoma i doprinesite razvoju kulinarske scene u Srbiji, zaključili su iz ove obrazovne ustanove u Prokuplju.