Početna » Niška maturantkinja Una Dimitrijević studiraće muziku na Berkliju

Niška maturantkinja Una Dimitrijević studiraće muziku na Berkliju

0
Prošla godina za maturantkinju niške gimnazije „Stevan Sremac” Unu Dimitrijević završila se najbolje moguće – vešću da je primljena na prestižni univerzitet Berkli, piše  RTS..
Nesvakidašnji glas i izuzetan dar za muziku otvorili su 18-ogodišnjoj Uni Dimitrijević iz Niša vrata jednog od najprestižnijih univerziteta u svetu. Na Berkliju je najpre pohađala letnju školu, a sada je položila i prijemni ispit.
“Mejl koji sam dobila, probudila sam se uz te vesti, nisam očekivala da će biti za 10 dana, očekivala sam krajem januara. Prijemni je bio iz dva dela. Prvi deo je gde pokazujemo instrument, u mom slučaju glas”, ističe Una Dimitrijević iz Niša.
Pored pevanja, njen izbor je i klavir, a planira da se posle studija bavi i pisanjem pesama i muzičkom produkcijom.
„Muzika je za mene univerzalni jezik kojim možemo da dopremo do svačijih emocija i do tih najtajnijih delova srca i to stvarno jeste za mene jer ja komuniciram kroz muziku“, rekla je Una.
Počela je da peva sa sedam godina, kada je prvi put učestvovala na festivalu „Majska pesma“ i pevala je u horu „Čarolija“. Nakon toga, upisala je nižu muzičku školu i išla na privatne časove pevanja. Sa devet godina pevala je u Pinkovim „Zvezdicama“, a nakon toga na brojnim festivalima širom Evrope.
Tokom boravka u Španiji 2019. godine, primetila je poznata italijanska pevačica Ana Oksa i predložila joj da učestvuje na festivalu „Sanremo junior“.

Zadivila je i saksofonistu Vitni Hjuston od koga joj je stigao mejl sa izuzetnim pohvalama i žirije na mnogobrojnim festivalima u Srbiji i inostranstvu na kojima je nastupala od detinjstva. Uvek uz veliku podršku roditelja, inače profesora pravnih nauka.

“U startu smo želeli da to što je božji dar deteta maksimalno podržimo, a da istovremeno sačuvamo njenu mladost, detinjstvo i sve što u tim godinama dete mora da prođe da bi bila zrela i ozbiljna ličnost”, ističe Predrag Dimitrijević, Unin otac.

Na Berkli je primljena uz maksimalnu stipendiju koju ovaj Univerzitet odobrava stranim studentima – 50%. Za preostali iznos od 22 hiljade dolara godišnje treba sama da pronađe kompaniju koja će je stipendirati.

Ostavite komentar

logo inverzni

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas