Početna » EVROPA I JA: Poziv srednjoškolcima na 14. nagradni konkurs

EVROPA I JA: Poziv srednjoškolcima na 14. nagradni konkurs

0
Delegacija Evropske unije u Srbiji objavljuje 14. izdanje evropskog dnevnika, i ovog puta poziva srednjoškolce na učešće u nagradnom konkursu “Evropa i ja”. U fokusu ovogodišnjeg konkursa su kreativni video radovi koji istražuju različitost, identitet i bogatstvo evropske kulture.

“Svi učenici srednjih škola koji uživaju u stvaranju video sadržaja za društvene mreže pozivaju se da učestvuju u konkursu i podele svoje kreativne ideje sa javnošću. Teme video radova trebaju biti iz oblasti koje su prikazane u publikaciji Evropski dnevnik”,, navode u pozivu.

Najkreativnije radove biće nagrađeni vaučerima od 600, 400 i 200 evra za kupovinu video opreme. Dodatno, ovi video radovi biće objavljeni na instagram profilu EU u Srbiji.

Učenici koji učestvuju mogu istraživati i predstavljati svoje percepcije evropske kulture, identiteta i nasleđa kroz kreativno snimanje video radova. Usmereni su na bogatstvo različitosti i edinstva unutar Evrope, što istovremeno jača njihove medijske veštine i podstiče ih da budu kritički nastrojeni kreatori u digitalnom dobu.

Nagradni konkurs “Evropa i ja” otvoren je za prijave od 1. februara do 15. marta 2024. godine. Za više informacija i prijavu, posetite ovu stranicu.

“Pokažite svoje video veštine i istražite mozaik evropske kulture kroz objektiv vaše kamere!”, zaključili su u pozivu.

Ostavite komentar

logo inverzni

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas