Početna » Advokatska komora osudila napad na kancelariju niškog advokata. Za dva meseca tri puta polomljena, jednom zapaljena

Advokatska komora osudila napad na kancelariju niškog advokata. Za dva meseca tri puta polomljena, jednom zapaljena

0
Advokatska komora Niša najoštrije je osudila napad na njihovog kolegu kolegu, advokata Zorana Stambolića iz Niša, koji je izvršen 14. decembra u Nišu, a kojom prilikom je razbijen izlog, a zatim i izazvan požar unutar njegove advokatske kancelarije.

Oni su pozvali nadležne organe na hitno i efikasno postupanje u otkrivanju i procesuiranju počinioca ovog napada, kao i prethodnog napada, koji se odigrao 23. novembra.

“Bezbednost i lična sigurnost advokata i njihove imovine je jedan od osnova uređenog i demokratskog društva i pravne države, jer su advokati jedan od stubova odbrane ljudskih i građanskih prava”, zaključila je Advokatska komora u saopštenju.

Da podsetimo, za protekla dva meseca advokatska kancelarija oca i sina Zorana i Milana Stambolića u Rajićevoj ulici u Nišu tri puta je oštećena, a u noći između nedelje i ponedeljka, 14. decembra je zapaljena. Vatru i dim prvi su primetili stanari zgrade gde se lokal nalazi, pa su vatrogasci intervenisali i sprečili da požar potpuno proguta lokal.

“Izlog je gađan ciglom i polomljen. Potom je izazvan požar unutar kancelarije. Strogo osuđujemo ovakav čin i uradićemo sve što je u našoj moći da učinioca privedemo pravdi”, poručuju iz ove advokatske kancelarije.

Posle četiri napada na njihovu kancelariju Stambolići su ozbiljno zabrinuti za svoju bezbednost, zbog čega su se obratili za pomoć Advokatskoj komori Srbije i Visokom savetu tužilaštva.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Milan Stambolić (@stambolicc)

Ostavite komentar

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas