Početna » Asfaltiraju se ulice u Podviniku i Knez Selu

Asfaltiraju se ulice u Podviniku i Knez Selu

0
Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski obišla je danas sa svojim timom radove na asfaltiranju Neretvljanske ulice u Podviniku i puta u Knez Selu koji spaja dve mahale. Tokom obilaska radova ona je poručila da gradski karavan nije stao posle izbora.

„Karavan nije stao posle izbora. Iako su mnogi razmišljali i prigovarali da je to vrsta funkcionerske kampanje i da će trajati samo do izbora. Mi smo nastavili da radimo i radićemo još jače i brže“, navela je gradonačelnica Niša.

Sotirovski je navela i da će se asfaltiranje nastaviti i tokom novogodišnjih praznika, ukoliko vreme dozvoli. Navela je da se trenutno rade i ulice na Delijskom visu, a u januaru će se krenuti s rekonstrukcijom vodovoda i kanalizacije u pojedinim ulicama u opštini Medijana, gde je prvo neophodno da se zamene azbestne cevi, pre postavljanja sloja asfalta.

Neretvljanska ulica se danas privodi kraju, sutra će početi asfaltiranje u Javorskoj, a do kraja godine će i Moravička dobiti asfalt. Za još četiri ulice se rešena imovinska pitanja, i one će naredne godine biti rekonstruisane.

„Za sledeću godinu je ostala Staroplaninska, Vinogradsarska, Lapovačka i Lovačka ulica. To je u ovom trenutku rešena imovina i ušle su u program izgradnje za narednu godinu. Postoje brojne ulice u kojima nismo rešili imovinu. Ukupno je bilo 13 ulica, a sad je u ovom trenutku rešeno sedam i još tri, četiri će se raditi u prvoj polovini godine“, rekla je predsednica GO Pantelej Nataša Stanković.

Stefan Stojev, meštanin Neretvljanske ulice navodi da su prezadovoljni što su nakon 45 godina dobili asfalt. Njegov komšija Zoran kaže da su deca do škole išle po blatu, ali to će konačno biti promenjeno.

U Knez Selu se asfaltira put u dužini od 300 metara, koja će spojiti mahale Dokić i Žikić. Sad meštani neće morati po osnovne potrepštine da idu u prodavnicu u Matejevcu, već će pomoću ovog puta moći da dođu do seoske prodavnice.

Predsednica Panteleja je najavila da ovo selo očekuje i rekonstrukcija sekundarne vodovodne mreže, kao i rehabilitacija putnih pravaca kroz selo.

 

Ostavite komentar

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas