Početna » “Beogradski barok” u maloj sali NKC

“Beogradski barok” u maloj sali NKC

0
U maloj sali NKC- u subotu 25. novembra sa početkom od 19 časova biće održan koncert ansambla Beogradski barok. Ulaz je slobodan, kažu organizatori.

“Kroz ovaj svojevrsni programski vremeplov kroz baroknu muziku, koji se ne viđa često u našem gradu, vodiće nas muzički ansambl Beogradski barok (Belgrade Baroque) koji ove godine slavi veliki jubilej – 20 godina od osnivanja”, saopštila je ova ustanova kulture.

Beogradski barok je osnovan na inicijativu violiniste Predraga Novovića koji je živeo i radio u Švedskoj i grupe studenata koji su aktivno učestvovali u radu Novovićeve barokne radionice u beogradskoj muzičkoj školi Josip Slavenski i na FMU u Beogradu.

Čine ga muzičari koji se bave istorijski informisanom izvođačkom praksom muzike 17. i 18. veka svirajući na kopijama instrumenata iz tog perioda, i jedan je od prvih ansambala te vrste u Srbiji.

Ansambl je radio sa mnogim renomiranim muzičarima iz oblasti rane muzike i uspešno je nastupao na koncertima u zemlji i inostranstvu (pozorište Confidancen Urliksdal (Stokholm), Timisoara Early Music Festival, Međunarodni festival čembala Čembalo živa umetnost, Festival rane muzike Studija za ranu muziku, Salzkammergut Festwochen, BELEF, Dani barokne muzike Novi Sad, Wonderfeel (Holandija), Međunarodna tribina kompozitora, Međunarodni festival kamerne muzike u Vršcu i dr).

Nastupaju:
Ana Cvetković-Stojnić – sopran, Marko Živković – tenor,
Milan Obradović – bariton, Karolina Beter – traverso flauta,
Katarina Aleksić i Katarina Popović – barokne violine,
Rastko Popović – barokna viola, Srđan Stanić – viola da gamba,
Jovana Topalov – čembalo.

Program:

Johann Sebastian Bach (1685–1750)
Sonata za viola da gambu i obligato čembalo u De-duru, BWV 1028
Klavijaturni koncert u ef-molu, BWV 1056
Schweigt stille, plaudert nicht, BWV 211 – „Kantata o kafi“

Pozivamo vas da prisustvujete i molimo da, posredstvom svoje medijske kuće, obavestite javnost o ovom koncertu.

Ostavite komentar

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas