Početna » Besplatni javni trening tai čija u Niškoj tvrđavi

Besplatni javni trening tai čija u Niškoj tvrđavi

0

Akademija borilačkih sportova „Ki“ Niš sledeće srede 3. jula od 18.45 časova organizuje javni čas borilačkih vežbi tai či i čigun. Javni trening biće održan u Tvrđavi, a biće besplatan za sve zainteresovane.

Kao uvod u predstojeće letnje škole Početnog Tai Čija, Tai Či Vretena i Lepljivih ruku, Akademija borilačkih sportova Ki u Nišu organizuje besplatni javni čas za sve zainteresovane Nišlije.

„Imaćete mogućnost da se u predivnom zelenilu Niške Tvrđave upoznate sa ovom veštinom. Ukoliko budete želeli da nastavite da vežbate sa nama možete se pridružiti našoj letnjoj školi“, navode iz Akademije borilačkih sportova „Ki“.

Za prijave za letnju školu do kraja juna važi 10 posto popusta, a redovni treninzi su utorkom i četvrtkom od 18.45 časova u Tvrđavi.

Časove drži prof. Ljubomir Kitić sa asistentima.

Tai či je kineska borilačka veština čiji je glavni cilj zdravlje i dug život. Tai či čuan je nastao u hramu Šao Lin, u Kini, kao potreba monaha koji su dugo meditirali i telesno postajali vrlo slabi. Tai či se smatra kao podsistem kung fua , ali ne kao borilačka veština već kao sistem vežbi koja krepi duh i telo i vraća, oporavlja i obnavlja snagu, vitalnost, energiju tela i uma.

U sadašnjici se tai či čuan uglavnom upotrebljava za oslobađanje od stresa, a zvanično je priznat kao promoter i stimulator boljeg zdravlja. Pogodan je i za mlade i stare, muškarce i žene, zdrave i bolesne.

Ostavite komentar

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas