Početna » Besplatni prehrambeni paketi pomoći prokupačkim penzionerima sa najnižim penzijama

Besplatni prehrambeni paketi pomoći prokupačkim penzionerima sa najnižim penzijama

0
Nešto više od 700 prokupačkih penzionera čije penzije ne prelaze 20.631,53 dinara, ovih dana dobija poklon pakete sa osnovnim životnim namirnicama za čiju nabavku je Udruženje penzionera u Prokuplju izdvojilo nešto više od 390.000 dinara.

“Radi se o prehrambenim paketima koji sadrže dva kilograma brašna kilogram šećera, litar zejtina, kutiju čaja i kilogram soli, dok se od podele sredstava za higijenu ovog puta odustalo zbog zdravstvenih razloga, kako se hemija ne bi mešala sa hranom”, kazao je predsednik prokupačkog Udruženja penzionera Milovan Vičićević.

“Nadamo se da će ova naša mala pomoć penzionerima sa najnižim primanjima dobro doći”, ističe Vučićević i dodaje da to udruženje više puta godišnje i na druge načine pomaže svojim članovima.

“Naši članovi mogu u svako doba da dobiju novčane pozajmice za kupovinu ogrevnog drveta, uglja, za kupovinu lekova, plaćanje električne energije i komunalija, za kupovinu zimnice, životnih namirnica, garderobe i svih drugih potrepština”, ističe Vučićević.

On podvlači da penzioneri mogu da dobiju novčane pozajmice od 5.000 do 20.000 dinara sa rokom otplate najviše na osam meseci i to bez kamete. Penzioneri mogu da se odluče i za manji rok otplate u zavisnosti od svojih primanja, a za tu namenu prokupačko Udruženje penzionera ove godine izdvojilo je 20.000.000 dinara.

Podela besplatnih paketa sa hranom prokupačkim penzionerima sa najnižim penzijama je u toku i prema rečima zaposlenih u tom udruženju, za pakete vlada veliko intresovanje tako da su za samo par dana gotovo svi paketi već podeljeni.

Ostavite komentar

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas