Početna » Besplatni preventivni pregledi u Urgentnom centru: Tumor markeri, krvni pritisak, šećer, pregled abdomena…

Besplatni preventivni pregledi u Urgentnom centru: Tumor markeri, krvni pritisak, šećer, pregled abdomena…

0

U cilju prevencije i rane dijagnostike bolesti, u zdravstvenim ustanovama širom Srbije ovog vikenda ponovo će biti organizovani besplatni preventivni pregledi za sve zainteresovane građane. U nedelju, 16. juna 2024. godine, od 8 do 17 časova, svi građani, uključujući i one bez zdravstvenog osiguranja, imaće priliku da obave niz medicinskih pregleda bez ikakvih troškova.

„Svi građani će moći da besplatno obave dermatološki pregled mladeža i urade tumor markere CEA (CEA), CA19-9 (CA19-9) i AFP (Alpha Fetoprotein). Pored toga, zbog velikog interesovanja, omogućeni su pregledi bez zakazivanja za merenje krvnog pritiska, ultrazvučni pregled abdomena, proveru nivoa šećera u krvi i kompletnu krvnu sliku,” saopštio je Univerzitetski klinički centar Niš.

Pregledi za odrasle biće organizovani u Urgentnom centru od 8 do 17 časova, dok će pregledi za decu biti obavljeni u terminu od 9 do 17 časova na Klinici za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju i ORL klinici.

Ministarstvo zdravlja inicira ovu akciju u gotovo svim zdravstvenim ustanovama u Srbiji, pozivajući medije da zabeleže i podrže ovaj važan događaj za javno zdravlje.

Ostavite komentar

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas