Početna » Bilja Krstić, Branislav Lečić, Branka Bešević Gajić, Dušan Savić – NAJBOLJI u svojoj delatnosti 

Bilja Krstić, Branislav Lečić, Branka Bešević Gajić, Dušan Savić – NAJBOLJI u svojoj delatnosti 

0
Udruženje najuspešniji privrednik 21. veka, 23. godinu zaredom izabralo je najbolje u svojoj delatnosti u Srbiji i regionu. Priznanje Najžena i Najmuškarac XXI veka koje se dodeljuje u dvadeset kategorija za najuspešnija poslovanja našlo se u rukama izvanrednih pojedinaca, vrhunskih profesionalaca u svom poslu i zasijalo punim sjajem na predstavljanju u Beogradu.

Prema glasanju javnosti vršila se nominacija, zatim se formirao stručni žiri za svaku delatnost. Nagrade se dodeljuju za svoj rad, doprinos i stvaralaštvo, na našim prostorima i regionu. Među dobitnicima su bile javne ličnosti: Bilja Krstić, Branislav Lečić, Branka Bešević Gajić, Dušan Savić. 

 Kako ističu organizatori i predsednik udruženja Slađana Obradović-Petrović, cilj manifestacije je između ostalog, promovisati žene i muškarce, koje postaju značajan faktor u ekonomsko-privrednom životu Balkana. Vrši se promocija profesija kojima se oni bave, tu je ujedno i prilika za promociju umetnosti, sporta, preduzetništva, stvaralašta i međusobne saradnje, koje je sve više.

Priznanje iz oblasti glume uručeno je Branislavu Lečiću, obrazloženje stručnog žirija, Branislav Lečić je u svojim glumačkim kreacijama pokazao briljantno znanje, posvećenost i predanost svom zvanju, koje je stekao na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, glumac koji sa lakoćom ostvaruje urođene talente i koji svojom upečatljivom vizuelnom ekspresijom može da igra i heroje i antiheroje. Nagrada mu se dodeljuje za celokupan doprinos u dramskoj umetnosti iz oblasti glume.

Bilja Krstić je osvojila nagradu iz tradicionalne izvorne  muzike, uz obrazloženje za jedan posebno izvrstan vokal, koja je svojim briljantnim talentom, lepotom, mladošću, obrazovanjem i besprekornim radom zadivila ceo svet, našu etno muziku otrgla je od zaborava iznedrila poseban žanr i aktuelizovala ga, kako kod nas tako i na Svetskoj sceni, gde je priznata i uvažena kao unikatni dragulj, poseban brend, poštovana i voljena.

“Ogromna nam je čast da najavim naše nacionalno blago, Svetsku a našu Zvezdu”, rečeno je prilikom uručenja nagrade.

Nagrada iz oblasti filmske režije za interaktivni dugometražni igrani film na temu partnerskog nasilja, dodeljuje se dr Branki Bešević Gajić, filmskom reditelju, za inovativan i hrabar izraz u naraciji kao  izuzetan i originalni doprinos u dramskoj i audiovizuelnoj umetnosti iz oblasti Filmske i televizijske režije.

Branka Bešević Gajić je poštovan i veoma priznat reditelj na prostorima bivše Jugoslavije, koji se usudio da u svojim filmovima obradi teme o kojima niko nikada ni šapatom nije smeo da progovori i zato joj se dodeljuje nagrada za igrani dugometražni film “Odluka” o partnerskom nasilju, kojim se zauzela za prava svih žrtava nasilja. Sa svakim svojim novim filmom pokazala je svoju rediteljsku zrelost za stepenik više.

Reditelj Branka Bešević Gajić se zahvalila i obratila prisutnim kolegama:

“Izuzetna mi je čast na ovom priznanju, koje mi je ulilo dodatno samopouzdanje, ali i odgovornost da svako svoje naredno delo radim barem za nijansu bolje od prethodnog! Hvala stručnom žiriju kao i svima koji su prepoznali moj rad!”

Sledeća nagrada se dodeljuje iz oblasti sporta.

“Fudbal je kolektivni sport koji se igra između dve ekipe, sastavljene od po 11 igrača. Fudbal je trenutno najpopularniji sport na svetu a večeras sa nama je isto tako popularni sportista koji je dao gol u devedesetom minutu u Arsenalu! Učinio je moguće nemogućim što to i jeste životni ideal! Legenda jugoslovenskog i srpskog fudbala, koji je bio inspiracija mnogim našim rediteljima i koji je najzastupljeniji sportista u našim filmovima i kojem je čitava Jugoslavija skandirala ime Duleeee Savić!!! “, podsetila je rediteljka Branka Bešević Gajić.

Ostavite komentar

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas