Početna » Bračni par pokušao da prokrujimčari preko 400 grama zlatnog nakita u tašni (FOTO)

Bračni par pokušao da prokrujimčari preko 400 grama zlatnog nakita u tašni (FOTO)

0
Carinici su 26. septembra 2023. godine na graničnom prelazu Gradina, u saradnji sa policijom, sprečili pokušaj jednog bračnog para da u ličnom prtljagu prokrijumčare preko 400 grama težak zlatni nakit.

Slučaj je otkriven kada je na red za redovnu kontrolu na ulazu u Republiku Srbiju pristigao kombi ”VW Transporter” kojim je bračni par stranih državljana putovao iz Bugarske ka Nemačkoj, objašnjava Uprava carine.

Foto: Uprava carina

“Na pitanje carinika da li imaju nešto da prijave za carinsku kontrolu, vozač i njegova supruga su izjavili da sa sobom nose samo lični prtljag. Međutim, sumnjajući u njihovu izjavu, carinici su odlučili da detaljno pregledaju vozilo i tada su u tašni vozačeve supruge pronašli vrećicu punu zlatnog nakita koji putnici nisu prijavili”, navodi se u saopštenju.

Foto: Uprava carina
Foto: Uprava carina
Foto: Uprava carina

Reč je o 10 zlatnih narukvica, 3 zlatna lanca, 1 ogrlici, 3 prstena i 3 para minđuša, ukupne težine 418 grama.

“Kako vrednost neprijavljenog nakita prelazi jednu trećinu vrednosti vozila, pa je i ono zadržano do okončanja postupka”, ističu.

U Upravi carina podsećaju da su putnici, bez obzira da li dolaze u Srbiju ili kroz nju samo prolaze, u obavezi da prilikom prelaska granice prijave sve dragocenosti koje nose sa sobom, čime sprečavaju rizik da im one budu privremeno ili trajno oduzete.

Ostavite komentar

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas