Početna » BRANISLAV JOVANOVIĆ: Poraz sportskog Niša – reprezentacija u Leskovcu

BRANISLAV JOVANOVIĆ: Poraz sportskog Niša – reprezentacija u Leskovcu

0
„Stadion „Čair” nije ni okrečen od 2012. godine i predstavlja istinsko ruglo, a sve zahvaljujući ovoj neodgovornoj vlasti. Doživeli smo da kolone autobusa niške dece idu za Leskovac da gledaju reprezentaciju Srbije i otvaraju se velelepni stadioni u okolini Niša, a nemaju ni klubove, što je sramota za nišku sportsku i političku javnost”, kaže Branislav Jovanović, odbornik koalicije „Niš, moj grad” u Skupštini Grada Niša.

On ističe da je Niš danas spušten na najniže moguće grane i podseća da je u vreme nekadašnjih postava gradske vlasti od 1997. do 2000. godine srpska reprezentacija igrala na „Čairu” kada je zamenjen travnati tepih stadiona.

„Takođe, dok smo vršili vlast u gradu od 2004. do 2012. godine, na našu inicijativu, donet je psoeban zakon da se podstakne izgradnja sportske infrastrukture u Srbiji sa posebnim akcentom na Niš. Tada smo dobili tri četvrtine stadiona „Čair” kapaciteta 20.000 mesta (po projektu sa Zapadnom tribinom) dva pomoćna terena, jedan sa veštačkom travom, olimpijski bazen sa tribinama, klizalište, sportski centar „Duško Radović”, halu „Mika Antić” i mnoge druge sportske sadržaje”, podseća Jovanović.

Kako smo čuli od predsednika države za završetak „Čaira”  biće uloženo 80 miliona evra.

„Na narednoj sednici gradske Skupštine predložićemo radnu grupu koja će ponuditi rešenje za izgradnju Zapadne tribine, pokrivanje stadiona i otklanjanje oštećenja po svim evropskim standardima za tri puta manji iznos koji će srpskom budžetu uštedeti značajna sredstva i podsetiti na vreme kada je Niš bio veliko gradilište”, zaključuje Jovanović.

Ostavite komentar

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas