Početna » Bugari čine najveći broj turista u Nišu

Bugari čine najveći broj turista u Nišu

0
Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku za period januar-septembar 2023. godine najveći broj turista koji su boravili u Nišu dolazi iz Bugarske (9769), saopštila je Turistička organizacija Niša na svojoj facebook strani.

Osim za vreme novogodišnjih praznika, kada gotovo da nema slobodnih mesta u niškim hotelima zbog brojnih grupa iz Bugarske, turisti iz ove susedne zemlje vole da posećuju Niš i tokom cele godine, navode oni i dodaju da bugarski bloger i fotograf Andrej Andreev na svom sajtu piše:

“U Nišu smo bili mnogo puta – nekad samo na ručku i kafi, drugi put na noć ili dve. Ali koliko god puta smo bili, nije nam bilo ni najmanje dosadno. Niš ima mnogo toga da ponudi ljubiteljima kupovine, hrane, posvećenim turistima sa dugačkom listom za razgledanje, ljubiteljima istorije, fotografima i mnogim drugima.”


Osim iz Bugarske, u prvih 10 mesta na listi zemalja iz koji turisti najviše posećuju Niš nalaze se: Rumunija, Nemačka, Turska, Grčka, Mađarska, Ruska federacija, Poljska, Severna Makedonija i Slovenija.

U periodu od septembra do januara 2023, Niš je posetilo +26% stranih turista koji su ostvarili +41% noćenja u odnosu na isti period 2022. godine.

Ostavite komentar

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas