Početna » Četiri planinara i dete izgubili se kod Sićevačke klisure. Gorska služba ih spasavala tri i po sata

Četiri planinara i dete izgubili se kod Sićevačke klisure. Gorska služba ih spasavala tri i po sata

0
Spasioci Gorske službe spasavanja iz stanice Niš sinoć su uspešnom akcijom pronašli četri planinara i osmogodišnjeg dečaka koji su se izgubili na grebenu Kusače kod Sićevačke klisure.

Na svu sreću niko od planinara nije povređen i oni su se vratili do svog automobila nakon tri i po sata potrage. Oni su juče oko 16 sati pozvali pomoć GSS, a pre 20 sati su bili kod svojih kola.

“U pitanju su iskusni planinari koji su sa sobom poveli dete, a u jednom trenutku kako su nam i sami rekli došlo je do toga da ih je navigacija odvela u pogrešnom smeru. Tada su onako zrelo i odgovorno postupili, iako su iskusni pozvali su Gorsku službu spasavanja kako bi im pomogla da se vrate u podnožje gde su ostavili svoj automobil”, rekao je za Kurir Filip Tomić, spasilac GSS.

Sve vreme su bili pribrani, bez panike i odgovorno su čak, kao iskusni znali da objasne gde se tačno nalaze i tako je akcija bili veoma uspešna.

Oni  podržavaju da se deca od malih nogu vode u prirodu i da osete čari planinarenja, ali da poštujupravila  planinarenja i da tako neće dolaziti do ozbiljnijih problema.

Ostavite komentar

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas