Početna » Čudo iz Niša: Emilia Anastasijević osvaja svet sa devet godina

Čudo iz Niša: Emilia Anastasijević osvaja svet sa devet godina

Ova devetogodišnja violinistkinja već sada predstavlja budućnost muzičke scene naše zemlje, a njen put ka vrhu tek je počeo. Izvor: RTS

3

Devetogodišnja violinistkinja Emilia Anastasijević iz Niša postala je jedna od najboljih u našoj zemlji, a njen talent i posvećenost muzici prepoznati su i na svetskom nivou. Na prestižnom međunarodnom takmičenju “Jaroslav Kocijan” u Češkoj, Emilia je osvojila bronzanu medalju po odluci stručnog žirija, dok je dečiji žiri proglasio za najbolju.

Emilia, koja dolazi iz muzičke porodice, izrazila je svoje oduševljenje i ponos zbog uspeha na takmičenju.

“Mnogo je lep osećaj, ali posebno kada budeš treća na svetu, to je mnogo super, mnogo dobar osećaj. Mnogo sam srećna što sam imala priliku da nastupam na svetskom takmičenju i upoznam decu iz drugih zemalja,” rekla je Emilia.

Put do uspeha

Iako su njeni roditelji prvobitno planirali da je školuju u inostranstvu, pronašli su sjajnog profesora Dragutina Mladenovića u školi za talente u Ćupriji. Emilia se brzo prilagodila novom okruženju i počela da napreduje pod njegovim vođstvom.

“Mnogo sam u lepom okruženju i imam mnogo dobrog profesora. Kad sam ga čula kako lepo svira i kako njegovi učenici sviraju, već sam poželela da i ja tako divno sviram i da on bude moj profesor,” istakla je Emilia.

Emilia potiče iz muzičke porodice. Njena majka Varvara Anastasijević je džez pevačica, a deda osnivač Naisus džez festivala

“Neverovatnom brzinom, svakog sledećeg nastupa, ona je sve bolja i bolja i opuštenija i jednostavno vlada scenom i to je ono što mene dirne nekako, jer ona to radi iskreno.”

FOTO: RTS / SCREENSHOT

Životna želja

Emilia je veoma ambiciozna i ima jasne ciljeve za budućnost.

“Da napredujem dok sam mala i da posle kad porastem samo idem na koncerte i da sviram i da uživam,” rekla je ova talentovana devojčica.

Pored violine, Emilia već godinu dana svira i klavir i osvaja prve nagrade na međunarodnim takmičenjima. Njena upornost i talenat prepoznati su i na međunarodnom nivou, te je dobila poziv i stipendiju da ovog leta usavršava violinu u Mocarteum akademiji u Salzburgu.

3 komentara

Avatar
Nena 11. jul 2024. - 05:43

Unuka legendarnog Bate Anastasijevica. Da je ovo doziveo, bio bi presrecan.

Odgovor
Avatar
Sally 11. jul 2024. - 15:06

Samo napreduj dušo zdrava i radosna bila i ceo svet osvojila.💕

Odgovor
Avatar
Zoran Bogdanović 13. jul 2024. - 06:51

Uvek me veoma obraduje ovakva vest, pogotovo kada je mladi talenat iz našeg grada. Sav uspeh i svu sreću želim a slavu …pa bar kao Đokovićevu!

Odgovor

Ostavite komentar

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas