Početna » DAČIĆ: Najbolje rešenje za Srbiju – Vučić predsednik, Dačić premijer (VIDEO)

DAČIĆ: Najbolje rešenje za Srbiju – Vučić predsednik, Dačić premijer (VIDEO)

0
Predsednik Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić rekao je u Nišu da će  SPS nakon izbora biti u koaliciji sa SNS-om i naveo je da je za Srbiju uvek najbolja kombinacija da Vučić bude predsednik, a on premijer. Poručio je da ne razmišljaju ni o kakvim dogovorima sa, kako je on rekao, lažnim Evropljanima i lažnim patriotama.

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić navodi da je njegov cilj da bude premijer, zato što kada se takmiči uvek cilja najveću nagradu, naveo je on i dodao da je to samo njihov cilj, i da ne žele da time ucenjuju bilo koga.

Ivica Dačić, predsednik SPS

„Ja i naša partija i koalicija smo bili jedni od predlagača, mi nismo imali predsedničkog kandidata, i u tom smislu smo smatrali da je najbolje za Srbiju, pošto smo mi podržali njihovog predsedničkog kandidata. Uvek smo govorili Vučić predsednik, Dačić premijer, da je to najbolje rešenje za političku stabilnost i budućnost Srbije, i to je ovog puta ostao naš slogan. Da li će se to desiti zavisi od rezultata izbora, to nisu nikakvi uslovi, čime bismo mi ucenjivali nekoga, to je samo naš cilj. Vi kada se borite za nešto borite se za najviše rezultate“, rekao je Ivica Dačić.

Dačić je rekao da je njihova koalicija uvek bila i biće ključni faktor političke stabilnosti u Srbiji i zato će nakon izbora da nastave koaliciju sa Srpskom naprednom strankom i Aleksandrom Vučićem, sa kojima su na vlasti 11 godina. To je i u najvećem interesu građana Srbije, smatra ministar spoljnih poslova.

„Mi smo već doneli odluku na Glavnom odboru da po završetku izbora, ako sve bude završeno u skladu sa našim očekivanjima, da ćemo nastaviti našu saradnju sa Srpskom naprednom strankom i Aleksandrom Vučićem i ne razmišljamo ni o kakvoj saradnji sa lažnim Evropljanima ili lažnim patriotama“, izjavio je prvi čovek Socijalista.

Dačić je otkrio da je njihov cilj da postignu dvocifreni procenat osvojenih glasova i veruje da će i na ovim izborima imati najbolje rezultate u jugoistočnoj Srbiji.

„Socijalistička partije Srbije zajedno sa našim koalicionim partnerima Jedinstvenom Srbijom i Zelenima Srbije je uvek ovom regionu imala dobre rezultate i očekujemo da će naš izborni rezultat na parlamentarnim izborima biti dobar. Za to je potreban ozbiljan rad i za to je potrebno da budu angažovani naši partijski potencijali. Pošto je Novica Tončev za ovaj region, zato smo danas održali ovaj sastanak i naša ideja je da pre starta izborne kampanje ovakve razgovore održimo širom Srbije“, najavio je Dačić.

SPS je na prošlogodišnjim izborima osvojio 11,4% glasova, od čega najviše u južnoj i istočnoj Srbiji 14,83%, rekao je Novica Tončev, član SPS-a zadužen upravo za taj deo Srbije. Tončev je dodao da jugoistočna Srbija ima šest predstavnika u prvih 50 na listi SPS-a za ovogodišnje parlamentarne izbore 17. decembra, koje Dačić smatra nastavkom prethodnih izbora. Stoga, on očekuje da i na ovim parlamentarnim izborima najbolje rezultate postignu u pomenutom regionu.

Novica Tončev

Najbolje kotirani na listi SPS-a sa juga Srbije je Novica Tončev iz Surdulice, na 12. mestu, u prvih 50 su i Tatjana Jovanović iz Leskovca, Radovan Arežina iz Kladova, Milena Zogović iz Niša, Gordana Janković iz Prokuplja i Mirko Nikolić iz Zaječara.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Glas Juga (@glas_juga)

Kampanja SPS-a počinje 19. novembra u Vojvodini, a krajem meseca biće održan i centralni skup u Beogradu. U Nišu, kao centru južne i istočne Srbije, danas je održan sastanak prvog čoveka Socijalista za Novicom Tončevim, koji je zadužen za region ovog dela Srbije, koji obuhvata gradske i opštinske odbore od Vranja do Zaječara.

Ostavite komentar

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas