Početna » Dečak iz Niša sa duplo više nagrada nego godina

Dečak iz Niša sa duplo više nagrada nego godina

0
Jovan Antić, učenik OŠ „Dušan Radović“ iz Niša, jedan je od najmlađih dobitnika nagrade Sveta Petka koju tradicionalno na kraju godine dodeljuje GO Medijana. On je nagradu zaslužio zahvaljujući ostvarenom rezultatu na Danima ćirilice u Bavaništu. Ovo nije jedina nagrada za talentovanog dečaka iz Niša. Jovan do sada ima duplo više nagrada od broja godina.

 

“Imam preko 20 nagrada. Učestvovao sam na međunarodnom konkursu u Čajetini, na Medijana festivalu i na mnogim drugim konkursima”, kazao je Jovan.

Sastav na temu “Život” mu je doneo nagradu, ali Jovan više voli da piše pesme. Talenat je otkrio u trećem razredu osnovne škole.

“Krenuo sam prvo da crtam, a nakon toga i da pišem”, dodao je ovaj talentovani dečak.

Niko se u Jovanovoj porodici ne bavi pisanjem, niti književnošću, talenat je došao sam po sebi, otkriva Glasu juga njegova majka. Njegove pesme već se nalaze u zbirkama učeničkih radova. Jovan za sada piše na zadate teme, a to mu, makar sudeći po nagradama, dobro ide. On ima talenat i za slikanje, druga je godina i u školi glume, a čime će se baviti kada poraste pokazaće vreme.

Da podsetimo, GO Medijana uručila je  stipendije i nagrade talentovanim osnovcima i srednjoškolcima Komisije Sveta Petka. Ove godine stipendije je dobilo dvoje studenata, nagrađeno je 16 –oro učenika osnovnih i 18-oro učenika srednjih škola sa područja najveće niške opštine. Novčani iznos nagrade iznosi 30 hiljada dinara, dok će stipendisti Medijane 12 meseci primati iznos od po 11.500 dinara.

Ostavite komentar

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas