Početna » Direktor Aerodroma Srbije: Još nema zvanične potvrde letova od Niša do Dablina

Direktor Aerodroma Srbije: Još nema zvanične potvrde letova od Niša do Dablina

0
Direktor “Aerodroma Srbije” Mihajlo Zdravković rekao je danas da to javno preduzeće još nema zvaničnu potvrdu kompanije “Rajaner” o pokretanju linije između Niša i Dablina tokom predstojeće letnje sezone, piše Beta.

“Mi smo dobili informaciju da je avio-kompanija zakupila slot (termine za poletanje i sletanje), ali dok ne dobijemo zvaničnu najavu kompanije ne možemo sa sigurnošću da tvrdimo da će ta linija biti pokrenuta”, izjavio je Zdravković u Gradskoj kući.

Portal “Exyuaviation” objavio je da je niskotarifna avio-kompanija “Rajaner” dobila slotove za pokretanje letova između Dablina i Niša tokom letnje sezone 2024. godine.

Prema pistanju tog portala, u izveštaju kompanije “Airport Coordination Limited”, koja se bavi koordinacijom slotova, navedeno je da je “Rajaner” obezbedio 210 letova na toj ruti, odnosno 105 letova u svakom smeru tokom predstojeće letnje sezone koja počinje 31. marta 2024. godine i traje do kraja oktobra.

U tekstu se podseća da trenutno između Srbije i Irske ne postoje avio-linije, ali i da je srpska dijaspora u Irskoj veoma mala i broji svega oko 5.000 ljudi.

“Rajaner” je tokom proteklih godina obustavio veoma tražene letove od Niša do Berlina, Dizeldorfa i Milana, a kao razlog su navedeni “ekonomski faktori”.

Ostavite komentar

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas