Početna » Do petka toplo, sparno i nestabilno

Do petka toplo, sparno i nestabilno

0

Prema podacima Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ), do petka nas očekuje promenljivo i nestabilno vreme.

Za sredu, 26. jun 2024. godine, prognozira se uglavnom sunčano vreme sa mogućnošću povremenih kiša, pljuskova i grmljavine.

Lokalno se mogu javiti nepogode praćene gradom i olujnim vetrom. Ostaće toplo sa maksimalnom dnevnom temperaturom do 33 stepena Celzijusa.

Detaljna prognoza za 26. jun 2024.

Sreda će biti promenljivo oblačna sa sunčanim intervalima, topla i sparna, ali i nestabilna sa pljuskovima i grmljavinom, koji lokalno mogu biti intenzivniji uz kratkotrajnu pojavu grada i jak olujni vetar. Vetar će biti slab do umeren, uglavnom istočnog i jugoistočnog pravca, dok će u košavskom području biti jak. U planinskim predelima južne Srbije očekuje se slab i umeren južni vetar. Minimalna temperatura će se kretati od 17 do 22 stepena, dok će maksimalna dnevna temperatura biti od 29 do 33 stepena.

Upozorenja: najviša dnevna temperatura ≥ 32 stepena sa verovatnoćom od 70%, lokalne grmljavine sa gradom i količinom padavina ≥ 20 l/m² u periodu do 3 sata, verovatnoća 80%.

Prognoza za naredne dane

Promenljivo oblačno sa sunčanim intervalima, toplo, sparno i nestabilno vreme sa povremenim pljuskovima i grmljavinom. Očekuju se grmljavinske nepogode sa jakim pljuskovima, gradom i olujnim vetrom. Vetar će biti slab, u skretanju na zapadni i severozapadni pravac. Minimalna temperatura od 18 do 21 stepen, maksimalna od 26 do 29 stepeni. Upozorenja: lokalne grmljavine sa gradom i padavinama ≥ 20 l/m² u periodu do 3 sata, verovatnoća 80%.

**28. jun 2024. (petak):** Promenljivo oblačno sa sunčanim intervalima, toplo, sparno i nestabilno vreme sa povremenim pljuskovima i grmljavinom. Očekuju se grmljavinske nepogode sa jakim pljuskovima, gradom i olujnim vetrom. Vetar će biti slab i promenljiv. Minimalna temperatura od 15 do 19 stepeni, maksimalna od 26 do 30 stepeni. Upozorenja: lokalne grmljavine sa gradom i padavinama ≥ 20 l/m² u periodu do 3 sata, verovatnoća 60%.

**29. jun 2024. (subota):** Pretežno sunčano i toplo vreme. Posle podne u brdsko-planinskim predelima moguće je kratkotrajno naoblačenje sa pljuskovima i grmljavinom. Vetar će biti slab i promenljivog pravca. Minimalna temperatura od 15 do 20 stepeni, maksimalna od 31 do 34 stepena. Upozorenja: najviša dnevna temperatura ≥ 32 stepena sa verovatnoćom 80%, lokalne grmljavine sa verovatnoćom 60%.

Prognoza za period od 30. juna do 4. jula 2024.

U nedelju, 30. juna i ponedeljak, 1. jula, očekuje se kratkotrajna stabilizacija vremena sa sunčanim i veoma toplim vremenom. Pljuskovi sa grmljavinom su mogući samo ponegde u brdsko-planinskim predelima.

Od utorka, 2. jula, ponovo se očekuje promenljivo oblačno vreme sa sunčanim intervalima, ali i nestabilno sa pljuskovima i grmljavinom.

Ostavite komentar

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas