Početna » Dobrotvorna izložba fotografija i slika „Medicinari u umetnosti“

Dobrotvorna izložba fotografija i slika „Medicinari u umetnosti“

0
U Galerija Niškog kulturnog centra u sredu 22. novembra u 19 sati će biti održana dobrotvorna izložba fotografija i slika pod nazivom „Medicinari u umetnosti“ autora Borisa Šakića, Marije Simović i Dejana Radonića.

Boris Šakić predstavlja svoje konceptualne fotografije koje se nadovezuju na druga umetnička dela da bi zajedno definisale današnjeg čoveka kroz kameru psihologije i psihijatrije.

“Skeniranjem QR koda na nekim slikama povezuju se fotografija i drugi oblici umetnosti, da bi tako integrisane ostavile dublji utisak na posmatrača. Primarni cilj izložbe je da se podigne svest publike o duhovnim stanjima koja dominiraju savremenim svetom i ujedno probudi želja da pomognemo manje srećnima od nas”, navode organizatori.

Marija Simović oom izložbom  želi da dočara svoje osećaje i impresije sa raznih čarobnih mesta na Mediteranu.

“Događaji, pejzaži, ljudi, emocije – sve je izmešano u boje leta i tako preneto na platno kao priče koje se nadovezuju jedna na drugu… Mirisi, ukusi, muzika koja prožima sve… I ljubav koja sve povezuje.”

Dejan Radonić svojom kamerom beleži otkrivanja novih kultura, krajolika, i ljudi.

“Time sebi stvara jednu novu životnu dimenziju koja je oslobodjena od zone komfora. Ujedno, fotografijama iz raznih krajeva sveta nastoji da prenese deo uzbudjenja koje donosi svaka nova destinacija onima koji nisu imali prilike da putuju”, zaključio je NKC u saopštenju.

 

Ostavite komentar

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas