Početna » Dosad najobuhvatnija knjiga o Nikoli Tesli

Dosad najobuhvatnija knjiga o Nikoli Tesli

„Tesla – duh, delo, vizija“ Branimira Jovanovića u izdanju Vulkan izdavaštva

0
Vulkan izdavaštvo objavilo je dosad najobuhvatniju knjigu o Nikoli Tesli Tesla – duh, delo, vizija u kojoj je autor Branimir Jovanović, koristeći temeljan pristup, prikazao delo i lik naučnika koji je promenio svet, i osvetlio ih u najširem smislu.

Prvo izdanje ove knjige ugledalo je svetlost dana 2002. godine u jednoj verziji, i ponovo 2013. godine u drugoj verziji. U prvom delu knjige data je istorijska rekonstrukcija Tesline ličnosti i njegovog života. U drugom delu, Tesla je smešten u kontekst izabranih svetootačkih misli i pravoslavnog tumačenja filozofije istorije Žarka Vidovića. Na samom kraju, autor razmatra ključna pitanja koja se tiču odnosa pravoslavnih intelektualaca, s jedne strane, i agnostika i ateista, s druge strane.

Dragoceni deo trećeg izdanja ove knjige predstavljaju zapisi Nikole Tesle, preuzeti iz različitih pisama i njegovog dnevnika. U tim zapisima, pored izuzetnog intelektualnog potencijala, otkrivaju se duhovna širina i duševna dubina, kao i nesvakidašnja unutarnja snaga u neodstupanju od ideja i ciljeva koji su proisticali iz njegovih najdubljih uverenja.

I posle osam decenija od njegovog odlaska sa ovoga sveta, svedočimo stvarnosti u kojoj sva njegova postignuća čine svetlosni horizont ne samo celog sveta već sveukupnog čovečanstva. Upravo to potvrđuje njegovo stanovište da smrt ne predstavlja kraj, već da duh, delo i vizija najblistavijih umova jesu zalog za večnost.

Vulkan izdavaštvo je objavilo još jednu knjigu istog autora o životu i delu velikog naučnika – Teslin čudesni svet.

Knjiga koja ostavlja snažan utisak Tesla – duh, delo, vizija dostupna je na sajtu vulkani.rs i u knjižarama Vulkan širom Srbije.


Knjigu možete da dobijete i vi.
Nagradna igra je objavljena na društvenim mrežama Glasa juga (facebook i instagram)

Ostavite komentar

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas