Početna » Formirana radna grupa koja će pomoći u rešavanju decenijskih problema preduzeća u stečaju iz EI Niš

Formirana radna grupa koja će pomoći u rešavanju decenijskih problema preduzeća u stečaju iz EI Niš

0
U Gradskoj kući u Nišu održan je prvi sastanak ministra trgovine Tomislava Momirovića, gradonačelnice Niša i njihovih saradnika sa predstavnicima četiri preduzeća koja posluju u okviru nekadašnje Elektronske industrije. Ova Radna grupa za analizu i predlog mera za unapređenje poslovanja Elektronske industrije Niš – u stečaju je formirana od strane Vlade Srbije. Na tom sastanku privrednici su izneli niz problema sa kojima se suočavaju. Momirović je kazao da će im Vlada Srbije pomoći, a da se očekuju konkretni rezultati u naredih šest meseci.

U preduzećima koja posluju u okviru Elektronske industrije radi preko 5.000 radnika, a ministar trgovine Tomislav Momirović je naveo da je ta lokacija izuzetno vredna i da je potrebno dosta toga da se uradi kako bi postala još primamljivija za investitore.

„U pitanju je stari gigant, stari holding, industrijsko nasleđe, ali i lokacija gde trenutno radi 5.000 zaposlenih. Moramo da im damo podršku i svim tim malim i srednjim kompanijama, ali i velikim, omogućimo da lakše posluju, da investiraju, da proširuju svoje proizvodne kapacitete, da zapošljavaju ljude. Ta lokacija, na kojoj ima dosta industrijskog nasleđa, koja ja izuzetno vredna, treba da dobije novu vrednost, novu energiju. Verujem da to umože da bude u budućnosti jedan industrijsko-naučno-ugostiteljski hab“, izjavio je ministar trgovine.

On je naveo da je radna grupa veoma ambiciozna i da planiraju da taj prostor bude baza koja će generisati dodatno znanje, ali i nove zaposlene sa velikom ekonomskom vrednošću. Aktivnosti radne grupe su oročene na šest meseci, i u tom periodu mora biti rešen veliki broj pitanja.

„Radna grupa je danas u Nišu imala prvi sastanak, kako bismo svim našim privrednicima koji posluju u okviru Elektronske industrije pomogli da razreše višedecenijske probleme, od vodosnabdevanja, snabdevanja strujom, imovinskih odnosa, ozakonjenja i mnogih drugih stvari za koje su se privrednici obraćali Gradu Nišu, a Niš bez pomoći države nije mogao te probleme da reši“, istakla je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski.

Oni imaju problema sa snabdevanjem vodom, strujom, putnom infrastrukturom. Gotovo 40 godina se privrednici suočavaju sa tim problemima, ali je zaključeno na sastanku da zajedničkim snagama može da se postigne to da ova lokacija bude jedna od najatraktivnijih za investiranje.

Ostavite komentar

Glas juga je regionalni informativni portal koji se bavi svim aktuelnim vestima, ljudima i događajima, ali pre svega poštujući novinarski kodeks i principe koji neguju tačno, nepristrasno i objektivno novinarstvo.

Izbor urednika

Najnovije

Internet portal Glas Juga je javno internet glasilo registrovano u registru pod brojem IN001337.
Naš “glas” je i vaš glas.

Naš „glas“ je i vaš glas